Wizz Air je danas na konferenciji za novinare u Tuzli objavio da otvara liniju od ovog bosanskog grada do Malmea u Švedskoj počev od 31. maja ove godine.

Nova linija će biti održavana dva puta nedeljno ponedeljkom i petkom sa polaskom u 17:05 iz Tuzle.

Wizz Air će na ovoj liniji leteti avionom Airbus A320 sa 180 putničkih mesta, a let će trajati dva sata i petnaest minuta.

Aerodrom Tuzla

Aerodrom Tuzla se nalazi oko 15km južno od grada pored mesta Živinice. Aerodrom nema redovnih linija trenutno, a sa njega se povremeno obavlja čarter saobraćaj.

Osim za putnike iz Tuzlanskog regiona ovaj aerodrom je pogodan i putnicima iz centralne i istočne Bosne, bosanskog Podrinja, hrvatskog Srema i srpskih regiona Srema, Mačve i Podrinja.

Od Loznice je udaljen 55 km, od Bijeljine, Brčkog i Doboja je udaljen oko 70 km, od Šapca 100km, od Sarajeva 120km i od Beograda 190km.

Najniža cena karte će biti 27,99 evra za jedan pravac. Karte su u prodaju preko sajta Wizz Air-a od danas u 11 časova. U Wizz Air-u očekuju da će nova linija imati preko 30.000 putnika u prvih 12 meseci. Sa ulaskom na tržište Bosne i Hercegovine Wizz Air dostiže ukupno 260 destinacija u 31 zemlji.

"Wizz Air oduševljeno najavljuje novu liniju iz Tuzle za stanovnike Bosne i Hercegovine, koji će po prvi put imati na raspolaganju naše jeftine karte. Ovo je novo poglavlje u istoriji avijacije Bosne i Hercegovine. U saradnji sa aerodrom Tuzla otvaramo našu prvu jeftinu rutu iz ove zemlje i verujemo da će tuzlanski region uspeti da privuče turiste i da razvije toliko traženi lowcost aviosaobraćaj. Švedska je postala veoma značajno emitivno turističko tržište za ostale evropske zemlje i sigurni smo da će nova linija iz Malmea privući i švedske turiste ovamo", rekao je danas u Tuzli Daniel de Carvalho, predstavnik za medije Wizz Air-a.

Red letenja na novoj liniji:

  • Tuzla (TZL) – Malme (MMX), W6 4291, 19:50 – 22:05
  • Malme (MMX) – Tuzla (TZL), W6 4292, 17:05 – 19:20