»Aeroflot

Aeroflot

Za razliku od drugih kompanija Aeroflot svoju standardnu biznis klasu naziva “Premijer klasom” dok im je prva (ili premijer) klasa nazvana “President” klasom.

Premijer (biznis) klasa

je standardna u kabinama svih aviona Aeroflota. Odlikuje se većim komforom za putnike. Konfiguracije sedišta u biznis klasi je 2+2, širina sedišta je 46 cm, ugao naslona je 18 stepeni. Ketering u premijer klasi je vrhunski. O hrani tokom leta brine se ketering služba Aeroflota ali i kuvar koji se i sam nalazi na letu ukoliko se radi o letovima dužim od 3 sata.

Na kraćim letovima, gde spada i let Moskva-Beograd, putnici imaju mogućnost izbora između nekoliko jela koja su na ponudi u tom trenutku.

Zabavu tokom leta omogućava portabl “DigEPlayer” preko koga putnici mogu uživati u ruskim i internacionalnim filmovima kao i u najnovijih holivudskim blokbasterima, u raznim muzičkim žanrovima ili programima za decu. Nažalost DigEPlayer nije dostupan na letu između Beograda i Moskve.

President (prva) klasa

President klasa postoji na avionima Boeing 767 i Airbus 330. Putnici u president klasi dobijaju piće dobrodošlice po ukrcavanju a tokom leta su im na raspolaganju bezalkoholna pića i snek. Na letovima dužim od 6 sati na poklon dobijaju priručni pribor tokom putovanja koji sadrži: neseser, papuče, kašiku za cipele, masku za spavanje, kreme, četkicu za zube i pastu, vlažne maramice i druge sitnice koje će olakšati dugo putovanje.

U kabini president klase sedišta su oboriva u položaj kreveta. Imaju veću širinu (55cm) a konfiguracija im je 2+2+2.

Ketering u president klasi je po principu a la cart restorana. Putnici biraju neko od puneđenih jela spremljenih od strane vrhunskih kuvara. Na sajtu Aeroflota se nalazi spisak destinacija do kojih postoji president klasa i gde putnici mogu pogledati kako izgleda jelovnik tokom leta.

Tokom celog leta na raspolaganju su im bezalkoholna pića, alkoholna pića (šampanjac, pivo, vino, viski, brendi) topla pića (kafe, čajevi).

Pored DigEPlayer-a putnici na letovima koji se obavljaju novim avionom Airbus A330 imaju na raspolaganju najnoviji Panasonic sistem zabave (Panasonic eX2 IFE system). Ovaj sistem je dostupan na letovima prema Vladivostoku, Habarovsku, Maleu, Puketu, Denpasaru, Tokiju, Pekingu, Šangaju, Hong Kongu, Bangkoku, Hanoju, Punta Kani, Njujorku, Los Anđelesu, Havani.