»Lufthansa

Lufthansa

Za poslovne putnike Lufthansa ima niz specijalnih usluga. Pored različitih putničkih kabina za biznis i prvu klasu putnicima se nude i fenomenalni i širom sveta rasprostranjeni luksuzni aerodromski saloni sa sadržajima kako za odmor i relaksaciju tako i za rad.

Biznis klasa

Biznis klasa Lufthanse se razlikuje u zavisnosti od dužine samog leta. U avionima za kraće i srednje linije biznis klasa je opremljena veoma udobnim i komfornim kožnim sedištima. Putnici imaju više mesta za noge. Mogu udobnije da čitaju, spavaju, da se protegnu. U konfiguracijama sedišta tri plus tri srednje sedište se ostavlja slobodno tj. nije za prodaju već služi kao dodatni prostor za putnike.

Biznis klasa na dugolinijskim, inter-kontinentalnim letovima je prilagođena poslovnim putnicima kojima je na raspolaganju dosta ličnog prostora. Svako sedište poseduje priključak za razne elektronske uređaje putnika.

Sedište se može oboriti u krevet a za ketering su zaslužni vrhunski svetski kuvari. Vinska karta se menja jednom u dva meseca i nju pažljivo biraju najčuveniji svetski somelijeri.

Prva klasa

U prvoj klasi je svako sedište odvojeno u samostalan boks. Putnicima su potpuno odvojeni od jedni od drugih a pored svih karakteristika koje pružaju udobnost sedištima u prvoj klasi su pridruženi veliki monitori a putnici na raspolaganju imaju i garderobni ormar i luksuzan toalet. Ketering i zabava tokom leta su vrhunski.

Posebne prednosti za putnike biznis i prve klase predstavljaju aerodromski saloni i to najpre na matičnim aerodromima Lufthanse (Frankfurt, Minehen, Diseldorf). Na ovim aerodromima postoje veoma luksuzni saloni gde se putnici mogu odmoriti, ručati ili obaviti posao pre svog leta ali i nakon leta. U Frankfurtu postoji Welcome Lounge namenjen onima koji su tek stigli sa napornog puta.

Vinothek Discoveries

Vinothek Discoveries je deset godina star i više puta nagrađivan vinski program Lufthanse za putnike u prvoj (first) klasi. Markus Del Monego, osvajač nagrade za najboljeg svetskog somelijera, radi za Lufthansu i bira najbolja svetska vina koja će biti poslužena putnicima u prvoj klasi. Osim za prvu klasu, Lufthansin somelijer vrši izbor vina i za biznis i ekonomsku. Samo u jednoj godini, na svim letovima Lufthanse popije se 2,6 miliona litara vina. Za izbor vina Lufthansa je osvajač nagrade koju dodeljuje prestižni svetski magazin “Business Traveller”.

Različite prve klase

Prva klasa se razlikuje u zavisnosti od tipa aviona. Na sledećim linkovima možete pogledati detalje svih postojećih kabina prve klase kod Lufhanse: