»Transferi do aerodroma

Transferi do aerodroma

transfer-500x350-620x350

Ukoliko na aerodrom idete automobilom raspitajte se o mogućnostima parkinga ili garaže kao i uslovima za duže ostavljanje vozila dok ste na putu. Obavezno krenite na vreme od kuće imajući u vidu da možete upasti u saobraćajnu gužvu.

Izbegavajte alternativne i nestražene pravce i birajte najsigurnije i najbrže. Ako ste planirali da idete taksijem do aerodroma pozovite taksi službu mnogo ranije i proverite da li je potrebno rezervisati vozilo i kako. Za redovne autobuske transfere raspitajte se o redu vožnje. 

Parking

Svi aerodromi imaju parkirališta. Uobičajena je podela parkirališta na ona za kraće i ona za duže zadržavanje. Kraće zadržavanje je nekoliko sati dok je duže zadržavanje dan ili više dana. Na aerodromima postoje i rezervisana mesta za takozvani "one minute stop". To je obično posebno označena traka uz sam terminal gde je dozvoljeno zaustavljanje radi ukrcavanja i iskrcavanja putnika.

Taksi

Problemi sa taksistima koji postoje u Beogradu nisu izuzetak već slični problemi postoje skoro svuda u svetu na aerodromima. Veoma su retki aerodromi koji nemaju problem nepoštenih taksista. Ako postoji organizovana taksi služba pod brendom aerodroma ili domaće aviokompanije onda je to najbolji i najsigurniji izbor za svakog putnika.

Hotelski transferi

Putnici koji odsedaju u hotelima obično na raspolaganju imaju hotelske transfere koji mogu biti besplatni ili se plaćaju dodatno. Po dolasku treba proveriti da li su ovi transferi šatl (shuttle) tj. saobraćaju non-stop u određenom intervalu, ili su ad-hoc, odnosno saobraćaju po potrebi. U ovom drugom slučaju potrebno ih je na vreme rezervisati. Kada se rezerviše transfer preko hotela, treba imati u vidu da vreme leta nije i vreme transfa. Ako službenik zatraži od vas vreme leta, naglasite da vi treba da budete na aerodromu sat i po do dva pre tog vremena.

Online rezervacija aerodromskih transfera

Neki od najpoznatijih rezervacionih   sistema za aerodromske transfere
Airport Transfer Service
Shuttle Direct
Airport Transfers
A2B Transfers

U velikim svetskim gradovima postoje i brojne transferne službe koje se mogu rezervisati online preko raznih sajtova.

Putnicima se nudi mogućnost online rezervacije i plaćanja transfera. Procedura je veoma jednostavna. Putnik bira relaciju za koju mu je potreban transfer, kao i vreme leta a potom i broj putnika i na kraju vrstu transfera.

Obično postoje tri tipa transfera koji se nude:
 

  • šatl (shuttle) je zajednički sa drugim putnicima, po određenom redu vožnje. Ovaj vid transfera je najjeftiniji
  • privatni transfer je isto što i šatl samo što polazak nije određen redom vožnje već zavisi od putnika. ovim transferom se putnik i njegovi saputnici prevoze sami, bez drugih osoba. Ovaj vid transfera je najskuplji.
  • Taksi transfer. Putnici preko sajtova za rezervaciju transfera mogu čak rezervisati i taksi vozilo. Cena je po zvaničnim cenama taksi prevoza.