»Beč – Švehat

Beč – Švehat

Bečki aerodrom ima sedam salona za putnike viših klasa. Pet salona je u sistemu Austrian Airlines-a i Miles and More programa: HON Circle Lounge, Austrian Senator Lounge Pier West, Austrian Senator Lounge Pier East, Austrian Business Lounge Pier East, Austrian Business Lounge Plaza. Dva salona su univerzalna i mogu ih koristiti svi putnici viših klasa na bečkom aerodromu. To su: JET Lounge i AIR Lounge.

Austrian HON Circle Lounge

Austrian HON Circle Lounge je salon namenjen putnicima prve klase Austrian Airlines-a,  drugih aviokompanija iz Star Alliance kao i članova Miles and More programa sa višim statusima.

Gosti ovog salona imaju na raspolaganju vrhunski ketering. Do aviona ih voze limuzinom a sve vreme toko boravka imaju ličnog asisteneta.

Salon se nalazi na terminalu 1 u odvojenoj pristanišnoj zgradi (Priority Terminal) gde su gejtovi od B24 do C42. Radno vreme salona je od 05:30 do 11:30

Austrian Senator Lounges

Postoje dva salona sa imenom “Senator”. Jedan je u okvirru istočne pristanišne zgrade a drugi u okviru zapadne. Oba rade od 05:30 do 21 čas i otovoreni su za sve putnike biznis klase Austrian Airlines-a kao i Star Allinace. U salonima se nalaze radni odeljak sa kompjuterima, bežičnim internetom, faksom…

Ketring takođe postoji a u salonu može boravitii putnik koji čeka na svoj naredni let kao i još jedna osoba koja mora takođe imati boarding karticu. Ulaz je dozvoljen putnicima sa letova Austrian-a ili neke druge Star Alliance kompanije koji su članovi Miles and More programa sa senatorskim statusom.

Austrian Business Lounges

Dva biznis salona koja se jednostavno zovu “Business Lounge” nalaze se jedan u centralnom holu a drugi u istočnoj pristanišnoj zgradi. Ovi saloni pored uobičajenih sadržaja za putnike predstavljaju i izvanredna panoramska mesta. Dok se odmaraju u udobnim salonima, služe vrhunskom hranom i pićem ili rade u poslovnom delu putnici mogu uživati i u pogledu na aerodromski kompleks.

Saloni su otvoreni od 05:30 do 11:30. Saloni su dostupni putnicima u biznis klasi na nekom od letova Austrian-a ili drugih kompanija iz Star alijanse kao i putnicima u ekonomskoj klasi ako su članovi programa Miles and More.

JET Lounge

JET Lounge se nalazi u komercijalnoj zoni između Terminala 1 i 2. Unutar salona se nalaze radne jedinice sa računarima i internet pristupom.

Salon nudi besplatan bežični interent, kablovsku TV sa ekstra velikim LCD ekranom, domaće i međunarodne novine i magazine, informacione table sa aktelnim letovima.

Unutar salona se nalazi i snek bife sa toplim i hladnim jelima. Salon poseduje i poseban toalet i tuševe za putnike. Otvoren je od 5:30 do 21 čas svakog dana i dostupan je putnicima svih aviokompanija.

AIR Lounge

Salon AIR Lounge se nalazi u Terminalu 2, kod D gejtova. Otvoren je od 6 do 22:30 svakog dana. Poznat je po prelepom panoramskom pogledu na avionsku platformu.

Kapacitet mu je preko 50 putnika. Sadrži radni deo sa kompjuterima i internet pristupom. Ceo salon je pokriven bežičnim internet signalom.

Unutar salona se nalazi TV sa ekstra velikim LCD ekranom kao i veliki izbor domaće i međunarodne štampe. Salon poseduje skek bife sa toplim i hladnim jelima. Nema tuševe.

Ulaznice u salone

Putnici koji nemaju kartu biznis klase, a žele da vreme provedeno na aerodromu iskoriste za boravak u biznis salonu mogu to priuštiti uz doplatu od 26 evra. Ova doplata važi za salone JET Lounge i AIR Lounge koji su univerzalni. Za salone Austrian Airlines-a važe druga pravila (Red Lounge karta)

Kontakt
Email: vip.vie@viennaairport.com
Telefon JET Lounge salona: +43-7007-23407
Telefon AIR Lounge salona: +43-7007-23415

Red Lounge karta

Red Lounge nije salon već predstavlja dodatnu uslugu koja omogućava putnicima ekonomske klase sa boarding karticom Austrian Airlines-a da uz doplatu od 35 evra koriste luksuzne salone na bečkom aerodromu. Putnici koji to žele treba da se upute ka recepciji jednog od dva Business Lounge-a (Plaza ili Pier East).