»LOT

LOT

LOT je kao i mnoge druge tradicionalne aviokompanije umesto dvoklasnog koncepta putničke kabine prešao na troklasni, uvodeći ekonomsku plus putnu klasu na sve svoje letove.

Ova klasa je prvo uvedena samo u interkontinentalnom saobraćaju (Premium Economy), koji obavljaju avioni Dreamliner, ali je kasnije uvedena i za sve letove u kratkom i srednjelinijskom saobraćaju (Economy Plus).

U kratkom i srednjelinijskom saobraćaju u LOT-ovim avionima postoji jedinstvena kabina, a razlika između ekonomske, ekonomske plus i biznis klase se ogleda u posluženju tokom leta i u povlasticama na aerodromima.

Economy Plus

Ova međuklasa postoji od maja 2014. na letovima LOT-a u kratkom i srednjelinijskom aviosaobraćaju. Klasu odlukuje povećana udobnost putnika, koji se smeštaju u prednjem delu kabine kao i vrhunska usluga kakva odlikuje biznis klasu.

Putnici u ekonomskoj plus klasi tokom leta će biti posluženi toplim obrocima, a na raspolaganju imaju veliki izbor alkoholnih i bezalkoholnih pića.

Pre poletanja oni imaju prioritet prilikom čekiranja i ukrcavanja, a njihov prtljag dobija nalepnicu koja mu garantuje brzu isporuku. Članovi frequent flyer programa Miles and More ostvaruju više nagradnih milja.

Putnici u ekonomskoj plus putnoj klasi mogu da koriste aerodromske salone uz doplatu od 30-tak evra.

Premium economy

Premium economy klasa je odlika LOT-ovih Dreamliner aviona. Putnici koji imaju kartu za ovu klasu imaju poseban call centar za sve što im je potrebno, imaju prioritet prilikom čekiranja na aerodromu, prolaska bezbednosne kontrole, ukrcavanja i preuzimanja prtljaga. Kabina u premijum ekonomskoj klasi je udobna sa pokretnim oslanjačima za noge. Svaki putnik ima pristup elektronskom sistemu zabave tokom leta preko velikih 10,6-inčnih ekrana. Tokom leta na raspolaganju je vrhunski ketering, veliki izbor pića i razni snekovi.

Business klasa

(u kratkom i srednjelinijskom saobraćaju)

Kako je kabina u aviona u kratkom i srednjelinijskom saobraćaju jedinstvena, onda se putnicima sa kartom za biznis klasu rezervišu sedišta u prednjem delu kabine. U Embraer avionima koji imaju raspored sedenja 2+2, ostavljaju se blokirana sedišta da bi putnici u biznis klasi imali više udobnosti, dok u avionima Boeing 737-400 postoji nekoliko odvojenih redova za biznis klasu gde je raspored sedenja 2+2, umesto 3+3 kako je u ostatku kabine.

Putnici biznis klase imaju sve moguće povlastice na aerodromima uključujući posebne šaltere za čekiranje, brze trake za kontrolu putnika, prioritetno ukrcavanje, prioritetnu isporuku prtljaga kao i mogućnost da besplatno koriste salone biznis klase.

Elite Club

(Biznis klasa u dugolinijskom saobraćaju u avionima Dreamliner)

LOT je prva evropska aviokompanija koja je u svoju flotu uvrstila Boeingov Dreamliner. Ovaj avion se koristi za dugolinijski saobraćaj LOT-a iz Varšave prema Njujorku, Čikagu, Torontu i Pekingu. Ovaj avion poseduje tri potpuno odvojene i različite putničke kabine, a najluksuznija je kabina biznis klase.

Raspored sedenja u njoj je 2+2+2. Sedišta mogu da se obaraju u ležeći položaj (dužine 190cm). Široka su 54cm, imaju sopstvene lampe za čitanje, USB i utičnice za elektronske uređaje.
Putnici u Elite Club klasi će biti posluženi vrhunskim menijem sa nekoliko pažljivo pripreljenih jela.

Putnicima je na raspolaganju i veoma kvalitetan i bogat elektronski sistem zabave tokom leta.