»Turkish Airlines

Turkish Airlines

Turkish Airlines razlikuje tri putničke klase: ekonomsku (economy), premijum ekonomsku (comfort class) i biznis (bussines). Postojanje svih klasa na letovima Turkish Airlines-a je ograničen tipom aviona. Sve tri klase su standardne u većini aviona koji su u floti Turkish Airlines-a. Pored brojnih pogodnosti koje putnici premijum ekonomske i biznis klase ostvaruju oni imaju i karte koje podrazumevaju veliku fleksibilnost. Pored standardnih pogodnosti ostvaruju i znatno veći broj nagradnih milja u okviru frequent flyer programa Miles and Smiles, ukoliko su njegovi članovi.

Ekonomska plus (Comfort Class)

Turkish Airlines je uveo svoju srednju klasu. Nazvana je „Comfort Class“ a odlikuju je drugačija komfornija sedišta sa više prostora za noge. Putnici imaju i dodatak za noge na sedištu ispred koji je veoma koristan kod dugih letova zato što pomažu relaksaciji nogu. Za putnike nove „comfort“ klase omogućena je i bolja zabava tokom leta. Svaki putnik ima sopstveni 10,6 -inčni monitor na sedištu ispred. Od zabavnih sadržaja putnicima se nude filmovi, muzika, serije, dokumentarci, crtaći.

Biznis klasa (Bussines Class)

Turkish Airlines-a pored udobnije putničke kabine i bogatijeg menija tokom leta obuhvata i prioritetnu registraciju za let na posebnim šalterima za biznis klasu (bussines class check in desk), više besplatnog predatog prtljaga (30 kg), besplatnu upotrebu aerodromskih salona (CIP Lounge na turskim aerodromima i Star Alliance saloni na stranim aerodromima), kao i bogat izbor zabave tokom leta (samo na međunarodnim letovima, ne i domaćim turskim i samo u avionima koji poseduju AVOD sistem: A330, A340, B777 i poneki A321).

Biznis klasu odlikuju drugačija sedišta. Ona se razlikuju po dimenzijama. Šira su i udobnija sa više razmaka između čime se postiže veći komfor putnika. Najveća sedišta u biznis klasi su u Boeingu 777 i tamo imaju mogućnost obaranja do 180 stepeni. Ovo je omogućeno postavljanjem sedišta jedno do drugog pod uglom ka prolazu kabine umesto jednog iza drugog paralelno sa prolazom kao što je kod manjih aviona kod kojih su i sedišta biznis klase manja.