»Avro RJ (BAe)

Avro RJ (BAe)

Britanski proizvođač aviona British Aerospace poznat kao BAe ima nekoliko modela putničkih aviona od kojih je najpoznatiji i najkorišćeniji BAe 146 sa više različitih varijanti (200, 300). Ovi modeli poznati su i pod nazivom Avro Regional jet (Avro RJ) a oznake koje nose su RJ85 (to je BAe 146-200) i RJ100 (BAe 146-300). Avioni su manji mlazni namenjeni za regionalni i srednjelinijski saobraćaj.

Iako ne plene svojim izgledom koji je nezgrapan oni su veoma pouzdani i efikasni pa ih aviokompanije veoma cene. U Beograd je ovim avionom leteo grčki Aegen Airlines.

Kako prepoznati Avro RJ?

Mogu se prepoznati po četiri mlazna motora na visoko postavljenim krilima. Avion je kratak i zdepast pa zbog toga četiri motora na njemu deluju kao šaljiva fotomontaža. Za razliku od zdepastog tela, nos aviona je veoma oštar i liči na vrh olovke. Repo je klasičan zakrivljeni i blago zaobljeni trapez sa horizontalnim stabilizatorima na vrhu. S obzirom da mu krila sa četiri motora prilično zaklanjaju telo, obično su nazivi aviokompanije veoma mali i nalaze se napred pa je tako u izgledu aviona dominantan rep koji poprimi većinu elemenata kompanijskog identiteta u ovom slučaju.

Putnička kabina

Avro i svojom putničkom kabinom podseća na veće avione nego što zapravo jeste. Fabrička konfiguracija sedišta mu je 3+3 sa velikim varijacijama u broju redova (od 16 do 21). Ipak, većina aviokompanija koristi raspored 2+3 ili 3+2 kako bi povećala komfor ovog aviona koji baš i ne važi za najudobniji. Biznis klasa se nalazi u prednjem delu i zauzima nekoliko redova.

Procedure u slučaju vanrednih okolnosti

Avro avioni imaju klasičan raspored vrata: dvoja bočna su napred ispred prvog reda a dvoja nazad. iza poslednjeg reda. Sve procedure su identične ostalim procedurama u slučaju vanrednih okolnosti. Prolazi za slučaj evakuacije su označeni linijama koje sijaju u mraku. Pojasevi za spasavanje u slučaju vanrednog sletanja na vodu se nalaze ispod sedišta dok se maske sa kiseonikom nalaze iznad i automatski se aktiviraju u slučaju pada pritiska u putničkoj kabini.

Oznaka u rezervacionim sistemima (IATA standard) AR8 / AR1
Za letove od/do Beograda ovaj tip aviona koriste: ranije su ga koristili:
Aegean Airlines i ponekad Swiss
Broj putničkih mesta (uobičajena konfiguracija) 82-112
Standardna konfiguracija sedišta 3+3
Optimalna brzina krstarenja: 800 km/h
Maksimalna visina krstarenja 10.600 m
Maksimalan dolet 2.900 km