»KrisFlyer

KrisFlyer

KrisFlyer je frequent flyer program Singapore Airlines-a, koji nagrađuje putnike za svaki let koji obave. Članstvo u KrisFlyer programu pruža mogućnost dobijanja nagradnih milja za svaki obavljeni let Singapore Airlines-a, Silk Air-a i drugih partnerskih aviokompanija.

Putnici mogu svoje milje iskoristiti za nagradni let ili za prelazak na višu putnu klasu kako Singapore Airlines, Silk Air-a tako i partnerskih aviokompanija.

Aviokompanije koje uključene u program i omogućavaju putnicima zarađivanje nagradnih milja su:

 • Singapore Airlines, kao osnivač programa
 • Silk Air, kao regionalni partner Singapore Airlines-a
 • članice Star Alliance programa: Adria Airways, Aegean Airlines, Air Canada, Air China, Air New Zealand, All Nippon Airways, Asiana Airlines, Austrian Airlines, Blue1, bmi, Brussels Airlines, Continental Airlines, Croatia Airlines, EgyptAir, LOT Polish Airlines, Lufthansa, SAS, South African Airways, Spanair, Swiss International Air Lines, TAM Airlines, TAP Portugal, Thai Airways, Turkish Airlines, United Airlines, US Airways
 • druge kompanije: Air India, Virgin Atlantic

Hoteli, u kojima je moguće ostvariti nagradne milje:

 • Accor, The Ascott Limited, Global Hotel Alliance, Hilton Worldwide, Hyatt,
 • Intercontinental Hotels Group, Langham Hotels International, Jumeirah Hotels & Resorts,
 • Mandarin Oriental, Marriott International, Meritus, Millenium & Copthorne,
 • New Otani Hotels, Okura Hotels & Resorts, Preferred Hotel Group™, Fairmont,
 • Raffles Swissôtel, Shangri-La, Sol Media Hotels & Resorts, Taj, The Peninsula,
 • Concorde Hotels & Resorts, Starwood, Rendezvous Hospitality Group,
 • The Leading Hotels of the World

U programu učestvuju i agencije za najam automobila (Avis, Hertz), kompanije za krstarenja (CruiseEscapes), mobilni operateri (M1, 3, Traveling Connect)

Za članove KrisFlyer programa postoji specijalan internet portal koji im omogućava jednostavan pregled ostvarenih putovanja i nagradnih milja i daje im mogućnost prelaska na višu klasu ili rezervacije besplatnog leta.

KrisFlyer program ima nekoliko statusa za svoje članove, u zavisnosti od količine ostvarenih nagradniuh milja u prethodnom 12-mesečnom periodu.

Osnovni status je “Kris Flyer” a viši statusi su Kris Flyer Elite Silver, koji se dobija sa ostvarenih 25.000 milja i KrisFlyer Elite Gold koji se ostvaruje sa 50.000 milja. Viši statusi su odgovarajući Silver i Gold statusima Miles and More programa koji primenjuje celokupna Star Allinace.

PPS Club

Singapore Airlines ima i poseban program nagrađivanja za putnike koji često putuju u višim klasama. U oviru ovog programa putnici se nagrađuju PPS vrednosnim bodovima (PPS Values). Okvira vrednost ostvarenih vrednosnih bodova je u velikoj meri ista kao i iznos tarife koji je naznačen na karti ( u singapurskim dolarima). Ako je karta kupljena van Singapura i po tarifi izraženoj u nekoj drugoj valuti onda se za vrednosne bodove uzima njena protivvrednost u singapurskim dolarima.

Svaki putnik stiče pravo na članstvo u PPS Clubu ako je u prethodnih 12 meseci ostvario 25.000 PPS vrednosnih bodova na letovima u višim klasama Singapore Airlines-a ili Silk Air-a. Klase koje su uključene u računanje bodova su: biznis i prva klasa obe kompanije kao i specijalni “Singapore Airlines Suites” (apartmani) u Singapore Airlines-u.

Ovaj program takođe poseduje nekoliko statusa koji zavise od broja ostvarenih vrednosnih bodova. Osnovni status “PPS Club” se ostvaruje sa 25000 vrednosnih boda. Sa 250.000 vrednosnih bodova ostvaruje se status koji nosi naziv “PPS Club Solitaire”.