»Beograd – Nikola Tesla

Beograd – Nikola Tesla

Aerodrom “Nikola Tesla” u Beogradu, raspolaže jednim univerzalnim salonom za putnike biznis klase (Business Club), jednim konferencijskim salonom (Beograd) i salonom za VIP putnike (VIP Salon).

Biznis klub

Univerzalni salon za putnike biznis klase se nalazi u tranzitnoj zoni. Ulaz u salon je naspram gejta A5. Salon se zove “Biznis klub” i otvoren je u decembru 2011. godine. Salon raspolaže sa 50 mesta za sedenje, toaletom, radnim prostorom sa četiri računara, bežičnim internetom, internacionalnom štampom, TV prijemnicima i info monitorima.

Samouslužni bar je dostupan svim posetiocima. On je besplatan. Posetiocima su na raspolaganju kafa i čaj, osvežavajuća i alkoholna pića, sendviči i salat bar.

Pristup salonu imaju putnici u biznis klasi sledećih aviokompanija: Aegean Airlines, Aeroflot, Alitalia, Austrian Airlines, Air Serbia, Croatia Airlines, Etihad Airways, flydubai, LOT, Lufthansa, Montenegro Airlines, Norwegian, Qatar Airways, Swiss, TAROM, Tunisair i Turkish Airlines. Putnici prilikom ulaska u salon treba da pokažu na recepciji svoju boarding karticu za taj dan.

Pristup i korišćenje salona imaju i vlasnici internacionalne kartice “Priority Pass”, koja se dodelju na osnovu članstva u istoimenom međunarodnom programu za česte putnike. Vlasnici Master Card Gold, Master Card Platinum i TAV kartica takođe imaju pravo pristupa salonu.

Radno vreme salona “Biznis klub” je non stop.

Konferencijski salon “Beograd”

nalazi se u prostoru između dva terminala. U njemu se nalaze dve sale za konferencije i sastanke: veća sa 60 mesta i manja sa 25 mesta. Salon je opremljen video bimom, ozvučenjem i kabinom za simultano prevođenje.

VIP Salon

se nalazi na kraju C prolaza. U njega se ulazi direktno sa piste i on funkcioniše kao zasebna i nezavisna celina. Na samom ulasku u salon smeštene su pasoška, carinska i kontrola prtljaga. U salonu je moguće održavati konferencije za novinare. Postoji prostor namenjen zvaničnim prijemima i koktelima. Postoji i deo za odmor putnika kao i posebno luksuzan predsednički apartman u okviru koga su kancelarije za sastanke.