»Swiss

Swiss

Swiss Air Lines ima tri putne klase: ekonomsku, biznis i prvu (first). Na svim letovima Swiss-a postoje ekonomska i biznis klasa a na pojedinim interkontinentalnim letovima u zavisnosti od tipa aviona postoji i prva klasa.

Biznis klasa

Putnici u biznis klasi imaju mnoštvo prednosti. Osnovna razlika u procesu rezervisanja karte je u fleksibinosti biznis tarifa. One putnicima omogućavaju besplatne promene polaska i karte kao i mogućnost refundacije u slučaju otkaza putovanja od strane putnika. Ovakva fleksibilnost je izuzetno dragocena za poslovne putnike.

Tarife biznis klase omogućavaju povoljnija pravila za prevoz prtljaga. Putnici u biznis klasi imaju pravo na 30kg besplatnog prtljaga po težinskom konceptu.

Putnik u biznis klasi na aerodromu ima dodatne privilegije: brzu registraciju za let zahvaljujući brzim trakama i posebnim šalterima, priortetno iskrcavanje i preuzimanje prtljaga (ovo zavisi od osposobljenosti dolaznog aerodroma). Putnicima u biznis klasi potrebno je i manje vreme za konektovane letove (samo 35 minuta). Na aerodromima imaju na raspolaganju brojne luksuzne salone koji im nude odlične uslove za odmor i relaksaciju ali i sjajne mogućnosti za rad.

Tokom leta u biznis klasi putnici uživaju u više komfora. Prostor između sedišta je veći. Na evropskim destinacijama u biznis klasi srednje sedište se ne prodaje pa je dodatni komfor zagarantovan. Tokom leta su im na raspolaganju razne novine i časopisi. Ketering je luksuzan i zavisi od doba dana a putnici imaju i odličan izbor pića.

Za let u biznis klasi putnik dobija dvostruko više milja nego u ekonosmkoj klasi.

Biznis klasa na interkontinentalnim letovima

Pored svih nabrojanih pogodnosti biznis klasa na interkontinentalnim letovima ima i dodatne prednosti. Treba reći da ova klasa svoj puni smisao i dobija na dugim letovima kada prednosti većeg komfora najviše dolaze do izražaja. Sedišta u kabini biznis klase su udobnija i veća sa više slobodnog prostora okolo. mogu da se razvuku u puni horizontalni položaj i da se pretvore u krevet dug 2m.

Swiss poseduje izvanredne zabavne sadržaje tokom leta. U zavisnosti od tipa aviona putnicima su na raspolaganju desetina filmova, tv i muzičkih kanala, video igrica i preko 300 muzičkih albuma raznih žanrova.

Svako sedište u biznis klasi je opremljeno USB priključkom. Putnici imaju mogućnost telefoniranja. Cena telefoniranje je 5,5 USD za 30 sekundi razgovora. Minimalna potrošnja je 11 USD.

Prva (First) klasa na interkontinentalnim letovima

Kada Swiss predstavlja svoju prvu klasu ističe da se ona odlikuje komforom, luksuzom, mirom i privatnošću, skoro kao da se radi o privatnom avionu. Ako se na sve ovo doda i vrhunsko kulinarsko iskustvo, onda je let u prvoj klasi Swiss-a pravo uživanje.
Pored makismalne fleksibilnosti tarifa za prvu klasu putnici imaju i sve moguće privilegije na aerodromimam i tokom leta. Privilegovani su u svakoj proceduri a po ulasku u putničku kabinu imaju komfor za puni užitak.

Sedišta, ili bolje reći, zasebne putničke kabine odlukuje veliki prostor za putnike. Raspored sedišta u kabini prve klase je 1+2+1, prostor sedišta je 211cm, širina sedišta (između naslona za ruke) je 56cm. Dužina stola je 66 ili 76cm a kada se sedište razvuče u krevet njegova dužina je 203cm i širina 60cm. Tokom leta putnicima se nudi a la cart posluženje i vrhunski izbor pića. Hranu spremaju profesionalni kuvari. Poslovni putnici imaju na raspolaganju priključke za svoj lap top računar i telefon a zabavni sadržaji su raznovrsni.