»Cirih – Kloten

Cirih – Kloten

Ciriški aerodrom poseduje veliki broj salona za putnike viših klasa. Swiss Air Lines, kao matična aviokompanija poseduje svojih šest različitih salona: First, Senator, Business, Lounge D Business, Lounge D Senator i Arrival.

Aviokompanije Emirates poseduje sopstveni salon za putnike biznis klase “Emirates Lounge”, dok Sky Team alijansa poseduje Sky Team Lounge koji mogu da koriste putnici viših klasa svih aviokompanija iz ove alijanse.

Univerzalni saloni koji su dostupni svim putnicima su: Panorama Lounge i Dnata Skyview Lounge.

Emirates Lounge

Aerodromski saloni aviokompanije Emirates postoje na 30 velikih svetskih aerodroma. Ovi saloni odgovaraju visokim standardima usluga koje opruža kompanija. Jedan od originalnih Emirates salona se nalazi i na aerodromu u Cirihu. On je elegantan i veoma luksuzno opremljen. Putnicima su na raspolaganju potpuno opremljen prostor za rad sa bežičnim internetom, za odmor i relaksaciju, kao i za tuširanje. Unutar salona se nalazi i bar sa bogatim izborom jela arapske, dalekoistočne azijske, zapadne, internacionalne i vegetarijanske kuhinje. Pristup je moguć samo za putnike viših klasa Emirates-a. Nalaze se u prostoru kod E gejtova. Otvoreni su u vreme letova Emitates-a.

Dnata Skyview Lounge

Dnata Skyview Lounge je univerzalan salon za putnike viših klasa svih aviokompanija koji mogu da koriste i vlasnici Diners Club i Priority Pass kartica. On se nalazi na G1 nivou, naspram B gejtova. Salon je mali ali posetiocima pruža izvanredan pogled na piste i platformu. Unutar salona se nalazi četiri radne jedinice sa računarima i bežičnim internetom, bar sa voćem i salatama. Salon ne poseduje sopstveni toalet.

Salonu mogu da pristupe i drugi putnici, ukoliko doplate 30 evra i ako u salonu ima mesta.

Radno vreme salona je od 6:30 do 21:30.

Panorama Lounge

Panorama Lounge se nalazi kod E gejtova. Namenjen je nešengenskim putnicima. Prostran je i luksuzno opremljen. Iz njega se pruža predivan pogled na piste i platformu. Poseduje radni deo sa računarima, bežičnim internetom. Unutar salona se nalazi bar sa toplom i hladnom užinom. Poseduje sopstveni toalet ali nema tuševe.

Salon je potpuno nepušački. Pristup salonu je moguć za putnike viših klasa svih aviokompanije, vlasnike Diners Club i Priority Pass kartice, kao i za druge putnike uz doplatu (30 evra). Boravak u salonu je ograničen na tri sata. Radno vreme salona je od 6 do 22 sata.

Swiss Business Lounge

Swiss Business Lounge je uobičajen salon za putnike viših klasa Swiss Air Lines-a i drugih kompanija iz Star Alliance kao i za članove raznih frequent flyer programa unutar ove alijanse.

Salon je dosta prostran, ima veliki kapacitet posetilaca (216). Nalazi se u Terminalu 1, kod pasoške kontrole. Iz njega se pruža sjajan pogled na aerodrom.

Opremljen je standardno, a pored radne zone i zone za odmor i bara poseduje i tuševe. Miran je i tih. Nepušački je ali se odmah do njega nalazi bar za pušače. Otvoren je svakog dana od 6 do 23 sata.

Swiss First Lounge

Ovaj salon je namenjen putnicima prve klase. Krasi ga prefinjen dizajn, zidovi obloženi prirodnim kamenom i luksuzan ambijent. Sadrži bar sa velikim izborom hrane i pića, deo za odmor i relaksaciju sa tuševima, poslovni deo sa najsavremenijom kancelarijskom opremom, vip salone sa separeima gde se mogu obaviti važni poslovni sastanci.

Salon ima i biblioteku i veliki izbor novina i časopisa iz celog sveta. Poseban deo salona je rezervisan za pušače i za njih je opremljen i otvoren Smoker’s bar. Ovom salonu pristup imaju samo putnici prve klase Swiss-a i Lufthanse.

Swiss Senator Lounge

Swiss Senator Lounge je klasičan salon za putnike biznis klase. Prostire se na dva nivoa. Dizajn enterijera je vrhunski i doprinosi izuzetno prijatnoj i opuštajućoj atmosferi.

Sadrži bar sa velikim izborom hrane i pića, bar za pušače, relaksacionu zonu sa tuševima, radni deo sa računarima i internetom. Ceo bar je pokriven i bežičnim internet signalom.

Mogu koristiti putnici biznis klase Swiss-a i drugih kompanija Star Alijanse kao i putnici prve klase ostalih kompanija Star Alijanse osim Swiss-a i Lufthanse.

Swiss Arrival Lounge

Swiss Arrival Lounge se nalazi u dolaznom holu broj 2. nakon pasoške kontrole, u tzv. javnom prostoru. Dostupan je putnicima u dolasku koji su leteli u biznis ili prvoj klasi na nekom od letova Swiss-a, kao i putnicima koji su članovi Miles and More programa sa zlatnim statusom.

Dolazni salon se prostire na preko 700 kvm i sadrži mnoštvo raznih sadržaja.

Putnici mogu da se odmore u nekoj od soba za odmor poput hotelskih, na raspolaganju im je toaletni deo sa 20 tuševa, salon sa udobnim foteljama, radni deo sa 10 računara kao i bar sa velikim izborom hrane i pića.

Swiss Lounge D Senator / Business

Swiss Lounge D Senator je najnoviji salon smešten u novom doku D. Opremljen je standardno. Poseduje radni deo sa računarima, bežičnim internetom. Putnicima je na raspolaganju i bar sa toplom i hladnom užinom. Otvoren je od 6 do 20:30 svakog dana. Pristup salonu imaju putnici prve klase Swiss-a i Luftnanse kao i članovi Miles and More programa sa senator ili HON statusom. Salon je zatvorenog tipa. Swiss Lounge D Business salon je otvoren i za putnike biznis klase kao i za članove nagradnog programa sa osnovnim statusom.

Sky Team Lounge

SkyTeam Lounge se nalazi na G1 nivou, odmah nakon pasoške kontrole, naspram B gejtova. Salon je zatvorenog tipa i dostupan je putnicima viših klasa aviokompanija iz Sky Team alijanse. Otvoren je od 5:45 do 19:30 svakog dana. Salon je prostran i elegantan. Opremljen je sa četiri radne jedinice sa bežičnim pristupom internetu. Unutar salona postoji bar sa toplom i hladnom užinom. Unutar salona postoji i odeljak za pušače.