»Delta Air Lines

Delta Air Lines

Delta Air Lines je ogroman sistem u kome postoje brojne opcije za poslovne putnike. U zemlji velikoj poput SAD poslovna putovanja avionom su velika nužnost i imaju dugu tradiciju. Delta Air Lines ima raznovrsnu ponudu za svoje česte putnike i za one koji putuju u biznis (poslovnoj) klasi.

Putnička kabina Delte je izdeljena na nekoliko putnih klasa. Osim ekonomske putnicima su dostupne i ekonomska plus (Comfort Plus) klasa, biznis klasa (First Class) i prva klasa (DeltaOne). Ove tri više putne klase odlikuje povećan komfor i izuzetno visok standard usluge bilo da se radi o aerodromskim povlasticama ili o kvalitetu hrane i pića.

Comfort Plus

U ovoj međuklasi između ekonomske i biznis putnici će imati dodatan prostor za noge, a na aerodromima će moći da koriste brze prolaze tamo gde postoje. Tokom leta će biti posluženi kvalitetnim snek obrokom i besplatnim pićima, a na raspolaganju će im biti i kvalitetan elektronski sistem zabave tokom leta.

First (biznis) Class

Biznis klasa u Delta Air Linesovim avionima je klasična biznis klasa iako je brendirana kao “First Class”. Putnici u ovoj klasi imaju sve beneficije na aerodromima – ubrzano čekiranje i kontrole, korišćenje brzih traka i aerodromskih salona. Biznis klasa se nalazi u prednjem delu aviona sa drugačijim rasporedom sedišta koji nudi daleko više prostor za noge i ličnog prostora generalno. Sedišta su klasične kožne fotelje koje sa obarajućim naslonom. Tokom leta putnicima su na raspolaganju odlični obroci i piće prema pravilima kompanije i u zavisnosti od dužine trajanja samog leta. Dostupan im je i vrhunski elektronski sistem zabave tokom leta, a u sedištu imaju i USB utičnicu, pa mogu tokom leta i da rade.

DeltaOne

Prva klasa Delta Air Linesa se naziva DeltaOne i predstavlja pravi luksuz. Ova, relativno mlada, usluga Delte je jedna od najboljih te vrste u svetu i putnicima nudi istinsko uživanje u letu i luksuzu. Pored standardnih aerodormskih procedura koje su ubrzane putnici u prvoj klasi imaju pristup najluksuznijim salonima Delte ili Sky Team alijanse. Tokom leta su smešteni u prednjem delu putničke kabine i imaju izuzetno udobna sedišta koja se mogu obarati u pravi krevet (pod uglom od 180 stepeni), kao i dodatan prostor za noge. Obroci tokom leta su poput onih u najfinijim restoranima. Vreme mogu da prekrate vrhunskim elektronskim sistemom zabave tokom leta.

SkyMiles

Nagradni program za česte putnike Delta Air Linesa se zove SkyMiles. Putnici u višim putnim klasama ostvaruju i veće nagradne milje u okviru ovog programa u okviru koga im se menja status. U zavisnosti od statusa koji imaju članovi programa mogu imati brojne povlastice koje su inače rezervisane za putnike viših klasa, ili mogu koristeći osvojene nagradne milje izvršiti doplatu da bi putovali u nekoj višoj putnoj klasi.

Sky Priority

Sky Priority je paket usluga koje su dostupne putnicima u višim klasama na letovima Delta Air Linesa i drugih aviokompanija iz Sky Team alijanse. Ovaj paket usluga podrazumeva brojne pogodnosti za putnike počev od posebne telefonske linije koja služi za promene rezervacije. Sky Priority uključuje i  posebne šaltere za prijavu na let kao i brze trake na punktovima za proveru putnika, prioritetno ukrcavanje i prioritetnu dostavu prtljaga.

Sky Priority mogu da koriste putnici u prvoj (DeltaOne) klasi i biznis (First) klasi kao i članovi SkyMiles programa sa Diamond, Platinum i Gold Medallion statusom i članovi Sky Teamovih frequent flyer programa sa Elitnim statusom ili članovi Virgin Atlanticovog Cluba sa zlatnim (Gold) statusom ili članovi Virgin Australijinog Velocity programa sa Platinum ili Gold statusom.

Delta Sky Club

Aerodromski saloni Delta Air Linesa posluju pod jedinstvenim brendom Delta Sky Club i mogu se naći na aerodromima u Sjedinjenim Američkim Državama, Čileu i Londonu. U saradnji sa Sky Team alijansom putnici Delte mogu koristiti salone partnerskih aviokompanija koji se nalaze širom sveta i koji po standardu odgovoraju Delta Sky Club salonima. Ukupan broj lokacija na kojima se nalaze aerodromskih salona koje mogu koristiti putnici viših klasa je 235, a na većim aerodromima putnicima je na raspolaganje i više različitih salona.

U zavisnosti od salona putnici na raspolaganju imaju hranu i piće, prostor za odmor i relaksaciju i za rad.

Više o Delta Air Linesu potražite ovde.