»BlueBiz

BlueBiz

BlueBiz je korporativni program koji je pokrenuo Air France, a kasnije su počeli da ga primenjuju i KLM, Alitalia i Delta Air Lines. Ovaj program beneficija je namenjen preduzećima svih veličina i jedan je od najjednostavnijih i najpopularnijih korporativnih programa na svetu. Za razliku od većine sličnih programa u kojima se skupljaju apstraktne milje (bodovi, poeni) BlueBiz nudi skupljanje evra i to po veoma jednostavnoj formuli.

Svaki obavljeni let donosi određeni broj bodova, a svaki bod vredi jedan evro. Svi zaposleni u preduzeću koje je član Bluebiz programa ostvaruju nagradne bodove (evre) i oni se sabiraju na zajedničkom kompanijskom nalogu. U isto vreme zaposleni ostvaruju i nagradne bodove za sopstveni frequent flyer program „Flying Blue“ tako da ne ostaju uskraćeni za lične beneficije.

Posebna prednost BlueBiz programa je što on ne postavlja bilo kakava ograničenja. Zarađivanje bodova se ostvaruje na svim letovima kompanija Air France, KLM, Alitalia i Delta Air Lines, bez izuzetka i to po veoma jednostavnoj tablici. Broj bodova zavisi od klase na kojoj se putuje i destinacije. Firmama se ne postavljaju dodatni uslovi, a one sa svojim bodovima (evrima) mogu raspolagati po sopstvenoj želji. Zarađenim evrima mogu plaćati naredne karte u punom iznosu (sa svim taksama). Karte se mogu kupovati kod sopstvenog avioagenta i nije potrebna nikakava posebna procedura.

Tabela: Nagradni bodovi na intekontinentalnim letovima iz Srbije (1 bod = 1 evro)

Destinacije First
Class
Business
Class
Premium
Economy
Economy
Class
Afrika, Amerika, Azija,
Karibi, Bliski istok
300 150-250 80 27-60
Okeanija 600 250-500 160 57-100
Unutar Afrike, Amerike, Azije, Kariba i Okenije 40 20-35 15 5-10

Tabela: Nagradni bodovi na evropskim letovima iz Srbije (1 bod = 1 evro)

Destinacije First
Class
Business
Class
Premium
Economy
Economy
Class
Direktni evropski letovi nema 50-70 15-30 8-12
Konektovani letovi (Evropa, severna Afrika, Izrael) nema 70-80 20-40 10-16
Unutar Italije (Alitalia) nema nema 10-20 1-5

Napomena: Nagradni bodovi važe od 1. aprila 2015.

Učlanjenje u program je veoma jednostavno i zahteva malo vremena, samo par minuta. Podaci koji su potrebni su ime firme i kontakt podaci kao i podaci osobe koja će administrirati nalog. Ta osoba može da bude i avioagent. Prilikom učlanjenja BlueBiz svakom novom preduzeću poklanja 75 bodova (evra) koji će im biti dodati na račun ako u roku od tri meseca ostvare bar jedno putovanje.

U program se možete učlaniti online preko ovog linka.