»Singapore Airlines

Singapore Airlines

Singapore Airlines je aviokompanija koja je poznata po svojim izvanrednim višim putnim klasama. Pored uobičajene biznis klase, ova kompanija u većini svojih aviona ma i prvu (first) klasu a u avionu Airbus A380 ima i apartmane.

Biznis klasa

Biznis klasa Singapore Airlines-a odlikuje se vrhunskim komforom. Sedišta su velika, prostrana, kožna, sa dosta slobodnog prostora za putnika i velikim razmakom između susednih sedišta.

Sedišta su podesiva a mogu se oboriti i u ležaj. Sistem za zabavu tokom leta sadrži preko 1000 najaktuelnijih audio-video sadržaja.

Sedišta su u kabini biznis klase konfigurisana u rasporedu 2+2+2 na srednjelinijskim destinacijama, dok su u dugolinijskom saobraćaju ona u rasporedu 1+2+1

Prva (first) klasa

Najluksuznija kabina prve klase postoji u novim avionima Boeing 777. Ovu klasu odlikuje još veći komfor i luksuz nego u biznis klasi.

Prva klasa Singapore Airlines-a odlikuje se najvećim sedištima u svim prvim klasama na svetu. Takođe ima i najveći ležaj koji se dobija obaranjem sedišta.

Nešto starija, za nijansu skromnija prva klasa postoji u avionima 747 dok je standardna prva klasa prisutna u svim ostalim avionima iz kompanijske flote.

 

Apartmani (Suites)

U avionima A380, Singapore Airlines putnicima nudi nesvakidašnju uslugu – sopstveni apartman tokom leta.

Apartmani su zapravo luksuzne kabine koje imaju klizna vrata kojima se putnik može izdvojiti od ostalih putnika. Kabine sadrže udobna kožna sedišta.

Unutar kabine se nalazi i poseban ležaj koji se ne dobija rasklapanjem sedšta što je jedinstven primer u svetu aviosaobraćaja.
 

Biznis letovi

Nekoliko aviona tipa A340-500 namenjeno je letovima na kojima postoji samo biznis klasa. Njihove putničke kabine su u celosti opremljene za biznis klasu. Singapore Airlines održava dve biznis linije koristeći ove avione. To su linije ka Njujorku (aerodrom Newark) i Los Anđelesu.

Ketering u višim klasama klasi

Primer menija u biznis klasi na letu Singapore Airlines-a iz Frankfurta do Singapura:
  • Artichoke-tomato crusted loin of lamb in thyme sauce, French beans with bacon, and gratin potatoes
  • Gratinated prawns with mushrooms in brandy sauce, carrots, green beans, and dill potatoes
  • Pan-fried fillet of beef in three peppercorn sauce with garden vegetables and roasted potatoes
  • Roast chicken breast in rosemary sauce with vegetables and country potatoes
  • Salmon gratinated with feta and parmesan cheese in orange ginger sauce with vegetables and Mississippi rice
  • Chicken in Thai masaman curry with vegetables and steamed rice
  • Fish in Thai red curry with vegetables and steamed rice

Luksuzan ketering očekuje putnike u biznis klasi. Singapore Airlines služi vrhunska internacionalna jela a posebno ističu ribeye (goveđi odrezak) u kremastom sosu od crvenog vina, grilovani losos u laganom paradajz sosu.

Putnici između obroka imaju na raspolaganju vrhunsku užinu.

Book the cook

Do 24 časa pre poletanje, putnici u biznis klasi i oni koji su u prvoj klasi i u apartmanima (suites) mogu da naruče neko od brojnih jela iz specijalnog menija: Book The Cook.

U višim klasama se služe vrhunska kvalitetna bela i crvena vina, šampanjac (u prvoj klasi Dom Perignon), kvalitetna kafa i raznovrsni azijski čajevi.