»Alitalia

Alitalia

Alitalia kao i sve druge klasične aviokompanije svojim poslovnim putnicima nudi standardne usluge koje se razlikuju po putnim klasama, beneficijama i privilegijama. Za poslovne putnike je važna pouzdanost za koju je garant jak i veliki sistem sa dugom tradicijom i naravno članstvo u velikoj svetskoj alijansi.

Alitalia svojim putnicima nudi standardne tri više putne klase: premijum ekonomsku (Classica Plus), biznis (Ottima Business) i prvu (Magnifica), koje su dostupne na svim avionima za dugolinijski saobraćaj. U kratkolinijskom saobraćaju pored ekonomske postoji i biznis klasa.

Classica Plus

Classica Plus je međuklasa koja nudi veći komfor putnicima u odnosu na ekonomsku. Zasebna kabina koja se nalazi između ekonomske i biznis klase je udobnija. U njoj se nalazi 21 ergonomsko sedište sa mogućnošću obaranja pod uglom od 120°. Putnicima je nas raspolaganju veliki izbor filmova i aktuelne vesti na ekranima veličine 10,6 inča, nove generacije sa vrhunskih slušalicama. Svako sedište ima svoj USB priključak za dopunu baterija elektičnih uređaja putnika. Na sedištima se nalazi i lični satelitski telefon. Ketering je bogatiji nego u ekonomskoj klasi uz služenje toplog obroka u zavisnosti od doba dana i trajanja leta. Putnici u premijum ekonomskoj klasi dobijaju ćebe, jastuk i kozmetičku putnu torbicu.

Ottima Business

Ottima Business je standardna biznis klasa. Putnici u ovoj klasi ostvaruju razne beneficije još na aerodromu gde im je na raspolaganju stoje prioritetni gejtovi, posebni šalteri za čekiranje i šalteri za čekiranje unutar salona. Na svim velikim aerodromima za putnike u biznis klasi postoje saloni sa prostorom za odmor, relaksaciju ili rad. Tokom leta putnicima Ottima biznis klase se služe topli obroci u zavisnosti od destinacije i doba dana. Uz obroke se putnicima nudi i veliki izbor pića. Na letovima Alitalije se poslužuju vrhunska italijanska vina i Spumanti, tradicionalni italijanski šampanjac. Sedišta u kabini biznis klase su udobnija sa više prostora za svakog putnika. Putnici u biznis klasi na dugolinijskom i srednjelinijskom saobraćaju (koji traju preko 3 sata i 10 minuta) imaju lične LCD ekrane sa velikim izborom zabavnih sadržaja među kojima su i najnoviji italijanski i internacionalni filmovi.

Specijalna promocija za Ottima Business klasu
Venecija, Trst, Napulj, Katanija, Ankona, Veronai – 429€
Atina, Madrid, Barselona, Malta, Alžir, Oran, Kairo, Brisel, Berlin, Pariz, Ženeva, Kopenhagen – 529€
Promocija važi do 26. marta 2015. za putovanja od 19. marta do 30. juna 2015.
Više o promociji

Magnifica

Magnifica je najviša klasa Alitalije, odgovarajuća prvoj klasi kod drugih aviokompanija. Kao i putnici biznis klase i putnici u Magnifica klasi imaju na aerodromu brojne privilegije poput brzog čekiranja na posebnim šalterima, pristup vip salonima i brze sigurnosne prolaze. U Magnifica biznis klasi putnici imaju poseban ketering. Probrani italijanski kuvari pripremaju tradicionalna jela italijanske kuhinje uz koja se poslužuju vrhunska vina. Svakog mesec je posvećen autentičnoj kuhinji nekog italijanskog regiona. Tako postoji mesec toskanske kuhinje, napolitanske, sicilijanske i tako redom. Zabava tokom leta se ne razlikuje od zabave u biznis klasi, tj. putnicima je na raspolaganju veliki izbor filmskih sadržaja i muzike koji su im dostupni preko sopstvenog LCD ekrana.