»Muzej vazduhoplovstva u Beogradu

Muzej vazduhoplovstva u Beogradu

Radno vreme muzeja
od 10. aprila do 31. oktobra:
(od utorka do nedelje): od 09 do 18:30
(zadnji ulazak u 18h)
od 1. novembra do 9. aprila:
od utorka do nedelje: od 09 do 16
(zadnji ulazak u 15:30)
Cene ulaznica
Strani državljani – 500,00 din.
Državljani Srbije – 290,00 din.
Deca školskog uzrasta – 250,00 din.
www.muzejvazduhoplovstva.org.rs

Muzej vazduhoplovstva je osnovan 1957. god. sa željom da se sačuvaju materijalna svedočanstva značajna za nastanak i razvoj avijacije na jugoslovenskim prostorima.

Na ostvarenje ovih ciljeva osnivače su obavezivali duboki koreni i bogata vazduhoplovna tradicija. Višedecenijski rad usmeravan na prikupljanje i zaštitu istorijskih dobara, doneo je ovoj ustanovi veliki međunarodni ugled.

Po broju i vrednosti eksponata Muzej se svrstava u desetak vodećih institucija ove vrste u svetu. U svojim zbirkama i fondovima Muzej čuva preko 200 vazduhoplova, 130 avio-motora, više radara, raketa, najrazličitiju vazduhoplovnu opremu, preko 20.000 knjiga i tehničke dokumentacije i više od 200.000 fotografija.

Zajedničkim naporima civilnog i vojnog vazduhoplovstva na aerodromu “Beograd” (danas “Nikola Tesla”) izgrađen je objekat Muzeja, koji je i sam izuzetno arhitektonsko delo. Na 6.000 m2 smeštena je stalna postavka, otvorena za publiku 21. maja 1989. godine. Postavka pruža posetiocima jedinstvenu priliku da na jednom mestu prošetaju kroz čitav vek avijacije ilustrovan eksponatima od pionirskog perioda do modernog doba.

Na izložbi i oko zgrade je postavljeno preko 50 tipova originalnih aviona, hidroaviona, helikoptera i jedrilica iz više država Evrope i Amerike, ali i onih proizvedenih u domaći fabrikama.

Svetski značaj izložbe doneli su čuveni avioni iz Drugog svetskog rata: Meseršmit Me-109, Hariken Mk.IV, Spitfajer Mk.Vc, Jakovljev Jak-3, Iljušin Il-2 i Tanderbolt P-47. Domaću vazduhoplovnu industriju predstavljaju : avion Ivana Sarića iz 1910. godine, Fizir FN, Ikarus S-49C, prvi mlazni avioni 451M i 451MM Stršljen II, kao i avioni Aero-2, Soko 522, Utva 66, Kraguj, Galeb i prototip lovca-bombardera Orao J-22. Na spoljnom prostoru Muzeja , pored više vojnih letelica,nalaze se avioni Karavela SE-210, Junkers Ju-52, Iljušin Il-14, , Daglas DC-3, Šort Silend Mk.I, i DHC-2 Biver.

Posebnim tematskim izložbama prikazani su pojedini značajni periodi nacionalne vazduhoplovne istorije. na glavnoj postavci mogu se videti izložbe kojima je ilustrovana “Srpska avijatika 1912-1918” i “Vazduhoplovstvo u Aprilskom ratu 1941. godine”. Tu se takođe nalazi poseban segment posvećen intervenciji NATO-a na Jugoslaviju, 1999. godine.

Uz pomoć velikog broja originalnih predmeta, avio-delova, dokumenata, crteža, fotografija i maketa, na gornjoj galeriji su postavljene dve velike izložbe. Prvom je prikazana evolucija jugoslovenske vazduhoplovne misli i kontinuitet razvoja domaće industrije, od njenih početaka 1923. do 1993. godine. U njenom produžetku prikazana je pojava prvih vazdušnih linija u ovom delu Evrope i ekspanzija domaćeg vazdušnog saobraćaja do današnjih dana.

………………………………………….
Fotografija levo: Replika prve jugoslovenske letelice – “Šarić”, (c) Miroslav Božović, Airliners.net; Naslovna fotografija i tekst: Muzej vazduhoplovstva

Pored neponovljivog vizuelnog događaja, koji nudi nesvakidašnji izložbeni prostor, posetiocima su dostupne druge pogodnosti. Najavljenim grupnim posetama na raspolaganju su stručni vodiči, univerzalna bioskopska dvorana sa 120 mesta i savremenom audio-vizuelnom opremom. U holu Muzeja se nalazi specijalizovana prodavnica suvenira. Osim toga posetioci mogu da predahnu i osveže se u prigodnom klubu Muzeja. U neposrednoj blizini postoji parking koji se ne naplaćuje.