»Kupovina karata

Kupovina karata

U svim delovima sveta gde postoje velike grupe iseljenika sa prostora Srbije i bivše Jugoslavije postoje i lokalne turističke agencije specijalizovane za prodaju aviokarata i aranžmana našim iseljenicima za putovanja u rodni kraj. U “našim” agencijama bar jedna osoba koja radi govori srpski jezik tako da je i sporazumevanje olakšano. Turistički agenti iz naših krajeva znatno lakše će vam pronaći aviokartu i kombinaciju koja vam odgovara.

Ukoliko tamo gde živite imate ovako specijalizovanu agenciju onda je to najbljolji način za kupovinu karte. Agencije specijalizovane za naše putnike u severnoj Americi imaju posebne cene koje se obično značajno razlikuju od cena za srpsko tržište. Odnosno karte mogu biti povoljnije ako se kupuju kod lokalnih američkih agencija. Jat Airways ima niz specijalnih ugovora sa intekontinentalnim prevoznicima po kojima ima pravo da prodaje karte po posebno dogovorenim cenama. Ove cene su još povoljnije za američko tržište i za agencije koje imaju sporazume o saradnji sa našim avioprevoznikom. Obično se radi o letovima do nekog od evropskih gradova odakle se dalje putnici prevoze na Jatovim letovima do Beograda i dalje do regiona (Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Makedonija, Slovenija).

Preko interneta (online kupovina) je još jednostavnija i bolja opcija pod uslovom da ste prosečan korisnik i poznavalac interneta. Ova opcija je veoma korisna za osobe koje putuju low cost avio prevoznicima. Pojedine agencije iz Srbije na svojim internet stranama imaju i aplikacije preko kojih se može jednostavno rezervisati i kupiti avionska karta.

Treći način je da pozovete besplatan telefonski broj agencije Kielo za vašu zemlju i da u razgovoru sa stručnim avioagentom na srpskom ili engleskom jeziku dogovorite kupovinu željene aviokarte. Plaćanja iz inostranstva se mogu obaviti online kreditnom karticom ili preko bankarskih transfera.

Napomena: Sa uvođenjem elektronskih aviokarata više ne postoje klasične papirne karte pa je sada znatno olakšano izdavanje karata putnicima zato što taj proces ne zahteva prisustvo putnika u turističkoj agenciji. Plaćanje se može obaviti iz inostranstva a karta će vam stići na vašu email adresu u roku od par minuta. Ovo je znanto unapredilo prodaju aviokarata i omogućilo putnicima izuzetno veliki izbor između agenata i agencija s obzirom da više nisu ograničeni samo na agencije koje su im fizički blizu.

Na isti način, na daljinu, se mogu kupiti karte i za putnike iz Srbije tako što će domaćin koji živi u inostranstvu obaviti kompletnu proceduru online a karta će biti poslate direktno putniku u Srbiji putem email adrese. Ovo je veoma važno osobama koje kupuju karte rodbini ili prijateljima koji dolaze iz Srbije.