»Air France

Air France

Air France svim svojim putnicima nudi brojne pogodnosti koje odgovaraju i poslovnim putnicima. Ubrzane aerodromske procedure, posebno na pariskom aerodromu Šarl de Gol (CGD) su veoma zgodne za putnike koji odlaze na kratak put ili se čak vraćaju istog dana. Čak nije potrebno da budu putnici biznis klase da bi prošli kroz aerodrom veoma brzo. Potrebno je da sve što je moguće urade sami od kuće ili sa posla i da po dolasku samo prošetaju do svog gejta i aviona. To im omogućavaju brojni online servisi zatim automati za samostalno čekiranje, drop-off šalteri gde mogu brzo predati svoj prtljag ako ga imaju.

Što se tiče mreže linije Air France-a ona je takva da zadovoljava i najzahtevnije poslovne putnike. Preko Pariza spojeni su sa svim finansijskim i polsovnim centrima u svetu i posebno u Evropi. Između Amsterdama i Pariza postoji 15 dnevnih linija. Slično je i prema Londonu, Milanu, Pragu, Madridu, Kopenhagenu, Moskvi…

Poslovnim putnicima koji zahtevaju veći luksuz i udobnost Air France nudi brojne ulsuge kako na aerodromima pre i posle leta tako i tokom samog leta u više posebnih putničkih kabina paćljivo određenih tako da zadovoljavaju sve vrste poslovnih putnika.

Premium Voyageur

Za biznismene čije su firme zbog krize prinuđene na štednju i na smanjenje troškova Air France je uveo potpuno novu putnu klasu – Premium Voyageur. Ovu klasu će moći da koriste poslovni putnici čije firme imaju restrikcije za putovanja u biznis klasi ili mala i srednja preduzuća kao i firme sa ograničenim budžetom za poslovna putovanja. Ova klasa predstavlja zapravo kombinaciju ekonomske i biznis klase.

Premium Voyageur putnicima nudi više komfora u poređenju sa ekonomskom klasom po cenama koje su znatno niže od biznis klase. U Air France-u ističu da je ova klasa jedinstvena u Evropi, pripremljena je po uzoru na biznis klasu. Za nju je odvojena posebna putnička kabina koja će se nalaziti između ekonomske (Voyageur) i Biznis (Affairs) kabina. Može se rezervisati na dugolinijskim letovima na avionima Boeing 777, Airbus 330, 340 i 380.

Premium Voyageur klasu odlikuje više ličnog prostora, sedišta imaju velike naslone (97cm) šira su od onih u ekonomskoj klasi (48cm) i mogu da se obaraju pod uglom od 123°. Naslon za ruke je širi a putnici imaju i više mesta za odlaganje ličnih stvari. Sedišta su opremljena ličnom lampom za čitanje a putnicima je na raspolaganju i podupirač za noge kao i produženo postolje za laptop. Svako sedište ima sopstveni PC priključak.

Tokom leta putnici Premium Voyageur klase mogu da uživaju u kompletnoj ponudi zabave tokom leta. Ponuđena im je video zabava preko većeg ekrana (27cm). U ponudi se nalazi 85 filmova, najnovijih serija, dokumentarnih emisija i vesti, video igrice, časovi jezika, 24 muzička kanala, preko 200 muzičkih cd naslova. Hrana i piće za putnike Premium Voyageur klase su pažljivo birani od strane renomiranih kuvara Air France-a a posluženje tokom leta se sastoji od raznih aperitiva, alkoholnih i bezalkoholnih pića, šampanjca, i više toplih obroka.

Posebne pogodnosti u ovoj klasi putnicima su omogućene većom fleksibilnošću tarifnih pravila. Putnici imaju pristup širokom spektru online usluga, imaju prioritetnu registraciju (check-in) kao i ukrcavanje i iskrcavanje (odmah nakon putnika prve i biznis klase kao i više besplatnog prtljaga: 30 kg (po težinskom konceptu) i 2 komada prtljaga po 23 kg (po komadnom konceptu).

Putnici koji su članovi Flying Blue frequent flyer programa Air France-a imaju mogućnost bržeg zarađivanja milja kao i mogućnost prelaska na biznis klasu za duplo manje milja nego kada se prelazak vrši sa ekonomske klase.

Premium Eco(nomy) je odgovarajuća klasa Premium Voyageur klasi na letovima u evropmediteranskom saobraćaju.

La Navette

La Navette je posebna ekonomska putna klasa sa izuzetnom fleksibilnošću, koja se primenjuje na šatl letovima u unutrašnjem saobraćaju u Francuskoj.

La Navette predstavlja poseban šatl avioprevoz između pariskog aerodroma Orli (Orly) i najvažnijih francuskih destiancija: Marsej, Bordo, Nica i Tuluz.

Avioni na ovim relacijama poleću na svakih sat vremena a u špicu i na 15-tak minuta a putnici koji poseduju La Navette kartu mogu da se ukrcaju na prvi slobodni let do željene destinacije.

La Navette omogućava najkraći deadline za čekiranje na svetu: samo 20 minuta pre polaska. Aerodromski hol 2 na Orliju je posebno rezervisan za ovu uslugu a nedaleko od njega postoji poseban parking za putnike. Tokom leta putnicima je na raspolaganju besplatan ketering kao i udobnija putnička kabina sa više prostora za noge.

Alizé

Premijum ekonomska klasa na letovima između pariza i Kariba i Indijskog Okeana se nazova “Alize”. Ova specijalnu putničku kabinu odlikuje poseban luksuz i komfor u zavisnosti od tipa aviona. Sedišta su šira i obaraju se pod uglom od 123  stepena. Ketering je bogat. Servira se posebno birano vino i šampanjac a hrana se poslužuje u porcelanskom posuđu. Na letovima dužim od deset i po sati putnicima je na raspolaganju sladak buffet.

Les Affaires (biznis klasa)

Putnici u biznis i prvoj klasi imaju na rasplaganju vrhunsku vinsku kartu i prvoklasnu francusku kuhinju. Svakoga dana putnicima su na raspolaganju četiri različita francuska jela. Avioni na letovima koji su duži od deset sati poseduju deo sa barom gde je putnicima u biznis i prvoj klasi na raspolaganju buffet.

Putnici u biznis klasi dobijaju mini pribor za putovanje koji sadrži putnu kozmetiku a na raspolaganju im je i vuneno ćebe, hipoalergenski jastuk, toaletni peškiri, lična garderoba.

Sedišta su široka sa mogućnošću obaranja u krevet. Tako su postavljena da prostor za putnika nije ugrožen susednim sedištima.

Putnici sa kartama za biznis klasu imaju posebne pogodnosti i na aerodromima, kao što su besplatno korišćenja luksuznih salona, pomoć zemljskog osoblja prilikom transfera, prioritetno čekiranje i preuzimanje prtljaga, više nagradnih milja za Flying Blue program.

Le Premier (prva klasa)

Prva klasa je još luksuznija od biznis klase. Sedišta su postavljena pod uglom i odvojena su paravanima tako da svaki putnik ima dosta ličnog prostora. Sedišta se razvlače u dva metra dug pravi krevet sa madracom. A kada je u poloćaju sedišta naspram se nalazi pomoćno sedište za još jednu osobu (saputnika ili kolegu). Prostor je opremljen za rad sa dodatnom lampom i priključkom za laptop računar.

Putnicima prve klase (Le Premier) na raspolaganju je i posebno dizajniran i uređen salon prve klase na aerodromu Šarl de Gol u Parizu. Na raspolaganju imaju luksuzan restoran, relaksacionu zonu kao i potpuno opremljene i funkcionalne radne prostorije.

CityJet – London City Network

Posebna aviokompanija koja je u vlasništvu Air France-a i KLM-a “CityJet” obavlja isključivo poslovne letove manjim avionima čiji je kabina u potpunosti uređena kao biznis klasa.

Ova kompanija ima let između pariskog aerodroma Orli (Orly) i londonskog aerodroma City (LCY) koji je veoma popularan kod poslovnog sveta zbog blizine centru grada.

Aerodrom je udaljen samo 20 minuta od centra Londona i to ga čini idealnom destinacijom za putnike kojima je vreme veoma bitno. Tarife za letove ove kompanije su maksimalno fleksibilne i putniku omogućavaju potpunu slobodu u svakom trenutku.

Korporativni program

Voyageur Rewards

je program za mala i srednja preduzeća, koji funkcioniše poput klasičnog frequent flyer programa s tim da je preduzeće član, a milje skupljalju svi zaposleni na svojim službenim putovanjima. Na ovaj način se borj milja značajno uvećava što kompanijama koje su članovi programa omogućava zanimljive pogodnosti i nagrade uključujući i besplatne karte.

BlueBiz

je specijalan program za firme, namenjen velikim korisnicima. Ovaj program se primenjuje i na agencije koje prodaju aviokarte. Svi zaposleni skupljaju nagradne milje prilikom svakog leta sa Air France-om ili KLM-om a u isto vreme dobijaju i nagradne milje na svoj lični Flying Blue nalog ukoliko ga imaju. Firma skuplja milje i poene od svih svojih zaposlenih koji službeno putuju. Kasnije se zarađene milje mogu iskoristiti za razne beneficije i besplatne aviokarte.

Više o Blubiz programu pročitajte ovde.