»London Heathrow

London Heathrow

Londonski aerodrom Heathrow predstavlja jedan od najvećih aerodromskih kompleksa na svetu. U okviru ovog aerodroma se nalazi nekoliko potpuno nezavisnih terminala i svaki od njih ima različite i raznolike sadržaje.

Ne postoji aerodrom na svetu koji ima toliko različitih salona za putnike viših klasa. Pored univerzalnih salona: Servisair Executive i No1. Traveller, koji su raspoređeni u svim terminalima, postoje i specijalizovani kompanijski saloni ili saloni određenih alijansi. Veliki broj različitih salona poseduje i British Airways koji je najveća aviokompanija na ovom aerodromu.

Servisair Executive

Ovi univerzalni saloni namenjeni su putnicima viših klasa svih aviokompanija na dan leta. Oni se nalaze u Terminalima 1 i 3 kao i na Terminalu 2, koji je trenutno zatvoren zbog renoviranja. Servisair Executive su tradicionalni saloni koji putnicima nude osnovne usluge. Posetioci salona imaju na raspolaganju besplatno piće, kafu, užinu. Saloni su opremljeni kompjuterima, telefonom, faksom, televizorom.  Nemaju besplatan bežični internet. On se plaća dodatno, kao i korišćenje telefona i faksa ili naručivanje šampanjca.
Saloni su otvoreni od 6 do 22 svakog dana. Korišćenje salona je moguće uz doplatu od oko 20 evra.

No1 Traveller  Lounge

Ovaj salon se nalazi na Terminalu 3. Mogu ga koristiti svi putnici viših klasa. Uz doplatu od oko 35 evra mogu ka koristiti i putnici u ekonomskoj klasi. Salon nudi veliki komfor, bogat bar sa besplatnim pićem, prostorije za rad sa računarima, besplatan bežični internet, sobe za igru i bioskop. Salon ima i posebne porodične prostorije, predivan pogled na pistu. U okviru salona se nalaze i tuševi i posebne jednokrevetne i dvokrevetne sobe za odmor. U okviru salona postoji i No.1 Travel Spa centar koji nudi masažu i pedikir.

Saloni British Airways-a

British Airways kao aviokompanija kojoj je Heathrow matični aerodrom ima i veoma veliki izbor najraznovrsnijih aerodromskih salona za svoje putnike viših klasa. Na aerodromu se nalaze saloni prema tri kategorije komfora i usluge:

  • Terraces Lounges standardni saloni namenjeni svim putnicima viših klasa.
  • Galleries First Lounges su posebno luksuzni saloni sa za putnike prve klase
  • Galleries Club Lounges su saloni za putnike biznis klase.
  • Concorde Room je specijalan salon ekskluzivno za putnike prve (First) klase.

Više o aerodromskim salonima British Airways-a čitajte na posebnoj stranici ove kompanije.

Concorde Room

Concord Room je specijalan salon za putnike prve (first) klase koji se nalazi na aerodromu Heathrow na Terminalu 5. On predstavlja najfiniji luksuz za putnike. Uređen poput najboljih svetskih hotela Concorde Room putnicima nudi intimne separee za večeru kao i konzumaciju najboljih vina i šampanjca. U radnom delu se nalaze brojni računari sa štampačima, LCD monitori sa najnovijim svetskim vestima kao i sala za sastanke za 8 osoba. Salon ima još i privatne kabine sa udobnim sofama na kojima putnici mogu odspavati. Salon poseduje i kupatilo. Iz ovog salona je moguće izaći na galeriju sa koje se pruža pogled ka pistama i platformama. Salon je otvoren za putnike prve klase British Airways-a i drugih kompanije Oneworld alijanse.

Ostali specijalizovani saloni:

Aviokompanija Salon Lokacija
EL Al King David Lounge Terminal 1
South African Airways Springbok Terminal 1
bmi, Cyprus Airways bmi business lounge Terminal 1
Air France, Aeroflot, TAP Portugal Air France Lounge Terminal 2
Virgin Atlantic Club House Lounge Terminal 3
KLM KLM Holideck Lounge Terminal 4