Air France je uspostavio novu interkontinentalnu liniju kojom je povezao Evropu i Severnu Ameriku.

Uvođenjem nove linije između Pariza i Vankuvera Air France se svrstao u grupu avioprevoznika koji povezuju Evropu sa celom Kanadom.

Nova linija je uspostavljena 29. marta sa pet nedeljnih polazaka, a red letenja je idealno postavljen za putnike iz Srbije, koji preko Pariza sada mogu stići do kanadske Zapadne obale.

Do Vankuvera će leteti avion Boeing 777-200 sa 309 sedišta od kojih je 35 u biznis klasi, 24 u premijum ekonomskoj i 250 u ekonomskoj klasi. Letovi će se obavljati svakoga dana osim utorka i četvrtka, a putnici iz Beograda će moći da se povežu sa ovim letovima u saradnji sa Air Serbijom na liniji Beograd – Pariz.

Moto Kanade je "od obale do obale". Pokretanjem nove linije Air France je usvojio ovaj moto, i sada nakon letova do Toronta i Montreala, Air France osvaja i Zapad Kanade, navodi se u saopštenju ove kompanije.

Dva avioprevoznika Air France i KLM, koji su deo jedinstvene kompanije, zajedno lete do Kanade  sa deset dnevnih letova iz Amsterdama i Pariza. KLM saobraća iz Amsterdama ka Torontu, Vankuveru, Montrealu, Kalagariju, a planirano je i uspostavljanje nove linije ka Edmontonu.

Air France i KLM ove linije održavaju u saradnji sa partnerskim aviokompanijama Alitalia i Delta Air Lines, a od nedavno je uspostavljena i saradnja sa kanadskom lowcost aviokompanijom WestJet koja omogućava vezu sa dodatnih 20 gradova u Kanadi.