Poljski LOT je objavio da u januaru uspostavlja novu liniju u dugolinijskom saobraćaju kojom će povezati Varšavu sa Tokijom.

Nova linija je planirana za 13. januar naredne godine, samo dve nedelje nakon što istekne zabrana uspostavljanja novih linija koju je LOT-u uvela Evropska komisija razmatrajući ispravnost državne pomoći koju je LOT primao od 2007. godine.

Linija prema Tokiju je prva nova linija u dugolinijskom saobraćaju od nekoliko koliko bi trebalo da poljska kompanija uvede naredne godine.

U saopštenju kompanije se navodi da će na novoj liniji saobraćati avion Boeing Dreamliner sa tri putne klase: ekonomskom sa 213 sedišta, premijum ekonomskom sa 21 sedištem i biznis klasom sa 18 sedišta koja se otvaraju u pravi krevet.

Planirano je tri leta nedeljno u početku: sredom, petkom i nedeljom (iz Varšave), odnosno četvrtkom, subotom i ponedeljom (iz Tokija). Letovi su planirani tako da je omogućen veliki broj konekcija na letove LOT-a ka mnogim evropskim gradovima: Prag, Riga, Budimpešta, Ženeva, Kopenhagen, London ili Pariz. Prema trenutnom redu letenja veza na letove za Beograd nije omogućena.

Cena povratne karte u ekonomskoj klasi između Varšave i Tokija, sa svim uračunatim taksama je oko 500 evra, a karte se već mogu kupiti preko sajta ove kompanije ili u svim ovlašćenim turističkim agencijama.