Altalia će uspostaviti nove linije u domaćem saobraćaju nakon što je iznajmila avione od partnerske avikompanije Etihad Regional.

Sva četiri aviona ATR 72-500, koja se nalaze u floti švajcarskog regionalnog avioprevoznika koji je deo Etihadove partnerske mreže (Etihad Airways Partners) prelaze u ruke Alitalije.

Avioni su već stigli u Italiju i uključeni su u redovan saobraćaj.

Zahvaljujući njima povećan je broj letova na postojećim linijama između Pize i Rima (Fiumicino), a koriste se i za letove ka Napulju, Palermu i Kataniji.

Zahvaljujući povećanju flote Alitalia je uspostavila i dve nove linije u domaćem saobraćaju koristeći upravo ove avione iznajmljene od Etihad Regionala. Od 2. aprila Peruđa i Peskara su spojene sa Rimom. Peruđa se tako po prvi put našla u mreži linija nacionalnog avioprevoznika, dok Peskara već ima vezu sa milanskim aerodromom Linate.

Dva nova grada u mreži linija Alitalije su dostupni i putnicima iz Srbije, sa presedanjem u Rimu. Povratne karte u ekonomskoj klasi za putovanja iz Beograda do Peskare ili Peruđe, sa svim uračunatim taksama i sa uobičajenom nadoknadom za izdavanje koštaju od 189 evra.