Španska niskotarifna aviokompanija Vueling, otvara sezonsku liniju između Barselone i Zagreba. Letovi će biti obavljani tokom letnje sezone, počev od 22. juna i trajaće do 17. septembra.

Planirana su tri leta nedeljno: ponedeljkom, sredom i petkom, sa polaskom iz Barselone u 20 časova. Dolazak u Zagreb je predviđen u 22:10, a povratak iz hrvatske prestonice u 22:40. Dolazak u Barselonu je 50 minuta iza ponoći narednog dana.

Vueling je počeo da preuzima pojedine linije koje je obavljao Spanair, koji je prekinuo sve operacije 28. januara 2012. godine.

Vueling je lowcost avioprevoznik, u većinskom vlasništvu IAG (International Airlines Group, koju čine Iberia i British Airways). Ova kompanija leti iz španskih gradova do velikog broja domaćih i evropskih destinacija. Glavne baze kompanije su: Madrid, Barselona, Bilbao, Valensija, Malaga i Sevilja u Španiji, Tuluz u Francuskoj i Amsterdam u Holandiji.

Vueling posluje po lowcost konceptu. Cene karata su niske ali sadrže samo osnovnu uslugu avioprevoza. Prtljag i ketering se plaćaju posebno.

Najniža cena aviokarte na novoj liniji ka Zagrebu biće od 50 evra po pravcu, preko sajta kompanije.