Niskobudžetna aviokompanija "Flaj Dubai" podnela je Direktoratu za civilno vazduhoplovstvo Srbije zahtev za uspostavljanje redovne linije Beograd-Dubai od 1. novembra, rečeno je danas u Direktoratu. "Flaj Dubai" je tražio da leti na toj liniji četiri puta nedeljno tokom zimskog reda letenja.

"Pregledaćemo dokumentaciju i ako sve bude u redu, dozvola bi mogla da bude izdata u naredne dve sedmice", izjavila je predstavnica Direktorata Katarina Andrić Milosavljević.

Ta aviokompanija je tražila, prema njenim rečima, uspostavljanje letova avionom "Boing 737-800".

"Reč je o solidnoj aviokompaniji mlađe generacije sa dobrom flotom", rekla je Andrić-Milosavljević dodajući da je zahtev za liniju Beograd-Dubai podnet na osnovu Sporazuma o vazdušnom saobaćaju sa Ujedinjenom Arapskim Emiratima, koji je u oktobru 2009. potisan u u Vladi Srbije.

Sporazum je omogućio da "Jat ervejz" i pet aviokomanija iz Emirata uspostave neograničen broj letova izmedju dve zemlje. Sporazuma o vazdušnom saobaćaju sa Ujedinjenom Arapskim Emiratima je veoma sličan evropskom Sporazumu o otvorenom nebu.

"Ovo je prva aviokompanija iz Emirata koja je pokazala interesovanje za uspostavljanje letova sa Srbijom", rekla je Andrić Milosavljević.

Trenutno od Srbije do Ujedinjenih Arapskih Emirata letove obavlja samo "Jat ervejz".

Izvor: Vest je objavljena u dnevnim novinama "Blic", u sredu, 24.08.2011.