Ruska aviokompanija Ural Airlines je najavila uvođenje brojnih sezonskih linija između ruskih i balkanskih gradova.

Počev od 28. maja Ural Airlines leti jednom nedeljno između Nižnjeg Novgoroda i bugarskog grada Burgas na Crnom moru.

Od  31. maja ove godine jednom nedeljno, avioni ove kompanije će leteti između Čeljabinska i Tivta u Crnoj Gori.

Beograd – Soči direktno ?

Kako Aviokarta.net saznaje Ural Airlines je pokazao interesovanje za uspostavljanje redovne direktne linije između Beograda i ruskog crnomorskog grada Sočija, gde će se u februaru 2014. održati Zimske olimpijske igre.

 

U Direktoratu civilnog vazduhoplovstva Srbije su nam potvrdili da se ova kompanija interesovala za uslove, ali da još uvek nije podnela zahtev za izdavanje dozvole. Iz Ural Airlinesa ni posle mesec dana nismo dobili odgovor o planovima za otvaranje nove linije.

Čak četiri nove linije biće uspostavljene od 1. juna 2013. Jedan nedeljni let, subotom, biće uspostavljen između moskovskog aerodroma Domodedovo i Pule u Hrvatskoj. Glavni grad Crne Gore dobiće čak tri nove linije od 1. juna – od Moskve (Domodedovo), od Nižnjeg Novgoroda i od Ufe.

Letovi se ne nalaze u rezervacionim sistemima još uvek, a karte će najverovatnije biti dostupne samo u okviru paket aranžmana ruskih turoperatora. Svakog leta brojne ruske aviokompanije organizuju veoma veliki broj direktnih čarter letova između ruskih gradova i gradova na crnogorskom, hrvatskom i bugarskom primorju.