Turkish Airlines je objavio uvođenje nove linije u domaćem saobraćaju prema Alanji.

Ovo popularno turističko odredište u Antalijskoj regiji biće spojeno sa Istanbulom sa dva dnevna leta počev od 25. jula.

Turkish Airlines će do Alanje leteti ujutro u 9:40 i uveče u 20:50 iz Istanbula, a povratak je planiran u 11:45 i 22:55 iz Alanje.

Prema redu letenja novi aerodrom će biti dostupan i putnicima iz Beograda uz presedanje na aerodromu Ataturk u Istanbulu.

Letovi će se obavljati avionom Airbus A320, a aerodrom na koji će avioni turskog nacionalnog avioprevoznika sletati se nalazi u mestu Gazipaša na 40km istočno od Alanje po kome se aerodrom i zove. Ovaj aerodrom je najmlađi u Turskoj. Izgrađen je 1999. godine, a 2006. su počele prve aktivnosti na uspostavljanju redovnih linija.

Aerodrom je alternativa velikom aerodromu u Antaliji koji godišnje ima preko 25 miliona putnika, ali je od Alanje udaljen oko 120km što znatno povećava vreme transfera brojnih turista.

Novi aerodrom već ima brojne čarter letove iz Finske, Holandije, Rusije, Poljske, kao i redovne linije u domaćem saobraćaju prema Istanbulu ili Ankari.

Aerodrom se često naziva i aerodrom Antalija-Gazipaša čime se označava kao alternativni Antalijski aerodrom koji pokriva istočni deo ove popularne rivijere.

Aerodromom upravlja TAV Airports koji upravlja i aerodromima u Istanbulu (Ataturk), Izmiru, Rigi (Letonija) kao i makedonskim aerodromima (Skoplje i Ohrid), tuniskim (Monastir i Enfida), gruzijskim (Tbilisi, Batumi).