Turkish Airlines, aviokompanija sa najvećim brojem destinacija koje opslužuje, dodatno širi svoju mrežu linija u ovoj godini.

Pet novih afričkih destinacija je najavljeno za naredne letenje mesece što će na mapu linija Turkisha uvrstiti i Gvineju, Mali, Benin, Angolu i Eritreju.

U planu je uspostavljanje redovne linije između Istanbula (aerodrom Ataturk) i Luande, glavnog grada Angole.

Ovi letovi poćinju 11. juna i obavljaće se dva puta nedeljno (sredom i nedeljom) iz Istanbula, a ponedeljkom i četvrtkom iz Luande, avionom Airbus A330.

Ranija linija Turkish Airlinesa do Abidžana u Obali Slonovače biće promenjena, tako što će avion na putu ka tamo sletati prvo u Kotonu, glavni grad Benina. Ovaj let počinje 23. juna i obavljaće se četiri puta nedeljno avionom Boeing 737-900.

Dve nove destinacije u Zapadnoj Africi: Bamako u Maliju i Konakri u Gvineji će biti spojene sa Istanbulom jednom linijom: Istanbul – Bamako – Gvineja. Letovi su planirani od 30. juna tri puta nedeljno. Još nije poznato koji tip aviona će biti angažovan na ovoj liniji.

Peta afrička destinacija koja će biti otvorena u ovoj godini je eritrejska prestonica Asmara, do koje će Turkish Airlines leteti tri puta nedeljno počev od 19. avgusta. Ovaj grad će sa Istanbulom biti povezan preko saudijskog grada Taifa produžetkom postojeće linije, a na liniji će saobraćati avion Boeing 737-800.

Novih pet afričkih destinacija predstavlja nastavak ovogodišnje ekspanzije Turkish Airlinesa ka Africi. Još u februaru su najavljene četiri nove destinacije u Alžiru: Oran, Konstantin, Tlemcen i Batna.

Sa novim afričkim gradovima ukupan broj inostranih destinacija Turkish Airlinesa popeo se na 209 u 105 zemalja sveta.