Swiss International Air Lines uspostavlja redovnu liniju od Ciriha do Singapura od 12. maja. Na ovoj liniji Swiss će leteti svakodnevno, a za let će koristiti avion Airbus A340 sa 219 putničkih mesta.

Singapur je jedan od najvažnijih finansijskih i komercijalnih centara u Aziji. Ovaj grad-država predstavlja i važnu stanicu na putu ka Aziji, Australiji i Novom Zelandu, navodi se u saopštenju o uvođenju nove linije.

Interesantno je da će ovo biti povratak Swiss-a u Singapur, pošto je do ovog grada leteo od svog osnivanja pa sve do 2009. Taj let je nekada bio preko Bangkoka.

Prema objavljenom redu letenja avioni će iz Ciriha poletati svakog dana u 22:45 i stizati u Singapur u 17:10 narednog dana, po lokalnom vremenu. Povratak je planiran za 23:05 iz Singapura, sa dolaskom u Cirih sledećeg dana u 06:10 po centralnoevropskom vremenu.

Ovaj red letenja je prilagođen i putnicima iz Beograda, koji tako dobijaju svakodnevnu vezu sa Singapuruom. Moguće je krenuti iz Beograda večernjim Swissovim letom (u 20 časova). Dolazak u Cirih je 21:55, a već posle 50 minuta sledi let za Singapur. U povratku je slična pauza. Putnici iz Singapura stižu u 6:10, a prvi let za Beograd imaju već u 7.15.

Najniža redovna cena povratne karte na relaciji Beograd – Singapur je prema trenutnom cenovniku 860 evra sa svim uključenim taksama i uobičajenom nadoknadom za izdavanje karte.