Jučerašnjim prvim letom iz Barselone za Beograd, španska (katalonska) aviokompanija je uspostavila redovan avionski saobraćaj između ova dva grada. Spanair će na ovoj liniji leteti tri puta nedeljno tokom letenjeg reda letenja. Utorkom i četvrtkom avioni Spanair-a će poletati iz Barselone u 11:30 a subotom u 14:45. U povratku iz Beograda let je zakazan za 14:40 (utorkom i četvrtkom) i za 17:55 (subotom). Na novoj liniji saobraćaće avion Airbus A320 koji ima oko 160 putničkih mesta. U Spanair-u su izjavili da je popunjenost putničke kabine na prvim letovima fantastičnih 67%.
O velikom interesovanju domaće javnosti za letovima ka Španiji svedoči i jučerašnji svečani doček španske delegacije. Prvim letom Spanair-a iz Barselone juče su u Beograd doputovali generalni direktor ove kompanije gospodin Feran Soriano, bivši predsednik Katolonije Paskual Maragal kao i brojni španski novinari. U Beogradu su ih dočekali ambasador Kraljevine Španije u Srbiji Injigo de Palasio Espanja, direktor beogradskog aerodroma „Nikola Tesla“ gospodin Velimir Radosavljević, potpredsednik Vlade Republike Srbije, ministar Božidar Đelić, predstavnici Instituta „Cervantes“ u Beogradu, predstavnici Turističke organizacije Srbije i brojni domaći novinari. Povodom prvog leta Spanair-a gostima je upriličen svečani ručak u hotelu „Hyatt Regency“ nakon koga je generalni direktor Spanair-a održao kratku prezentaciju “ Projekta Spanair“.
Prva nova linija koja je otvorena u okviru planirane ekspanzije Spanair-a na međunarodnom tržištu je upravo linija ka Beogradu. U ovoj kompaniji su istakli da očekuju veliko interesovanje putnika kako iz Srbije koji bi putovali u Španiju tako i u obrnutom smeru. Spanair zajedno sa aerodromom u Barseloni radi na projektu Barselona – hub čiji je cilj da ovaj aerodrom postane važna tranzitna luka. Za početak putnici iz Beograda imaće mogućnost da preko Barselone putuju do Madrida, Palma de Majorke, Bilbaoa, Viga, La Korunje i Granade a u zimskom periodu se očekuje usklađivanje i sa letovima ka Kanarskim ostrvima. Osim sa španskim destinacijama putnicima iz Srbije biće ponuđene i konkecije ka Bandžulu (Gambija), Alžiru ali i brojnim destinacijama partnerskih aviokompanije iz Star Alijanse koje uključuju Lisabon i Porto kao i velike severnoameričke gradove (Toronto, Montreal, Vašington i Njujork).
Najjeftinija cena povratne karte sa svim uključenim taksama između Beograda i Barselone biće 159 evra ako se karta kupuje online preko sajta Spanair-a (www.spanair.com). Od 28. maja biće pokrenuta i redovna linija ka Madridu (dva puta nedeljno) a karte će koštati isto kao i za Barselonu. Na letovima Spanair-a uz kupljenu najjeftiniju kartu imate pravo na prevoz do 20kg predatog prtljaga besplatno dok se posluženje tokom leta naplaćuje po cenovniku aviokompanije.