Spanair će napraviti pauzu sa letenjem na redovnoj liniji Barselona-Beograd-Barselona. Kako smo ranije najavili pauza je trebalo da bude tokom februara, ali će po najnovijim informacijama iz ove kompanije ona biti nešto duža nego što je prvobitno planirano.

Pauza će trajati sedam nedelja. Sa letom u subotu 14. januara 2012. Spanair će suspendovati saobraćaj sve do utorka 6. marta 2012. Kako nam je rečeno u predstavnštvu Spanair-a u Beogradu, ova suspenzija je iz razloga redovnog održavanja flote. Pojedini avioni moraju na redovne preglede, a početkom godine iz flote počinje povlačenje starijih modela MD-80 i planirano je da se do sredine naredne godine flotu sastoji samo od Airbus-ovih aviona. Većinu flote čini avion A320 koji se i koristi za letove ka Beogradu. Osim njega u floti će ostati i nekoliko komada aviona A321 koga odlikuje veći putnički kapacitet.

U predstavništvu Spanair-a su nam rekli da nema bojazni od ukidanja linije pošto se ona pokazala kao veoma dobra. Linijom Barselona-Beograd zadovoljni su i u predstavništvu u Beogradu i u centrali Spanair-a u Barseloni. Interesovanje za letove je veliko i to posebno tokom letnje sezone kada će ponovo biti dodat još jedan (četvrti) let nedeljno.