Qatar Airways je najavio značajna poboljšanja na liniji ka veoma popularnim indonežanskim ostrvu Bali od kraja jula ove godine.

Redovna linija od Dohe preko Singapura do Denpasara na Baliju biće promenjena 21. jula od kada će Qatar Airways leteti posebno do ova dva grada, čime će se putnicima omogućiti još bolja veza ka dve popularne azijske destinacije.

Postojeći let QR 944 biće skraćen samo do Singapura i zadržaće ista vremena poletanja, dok će novi let Doha – Bali biti uveden pod oznakom QR 962 i polaziće iz Dohe u 02:35, a dolazak u Bali je planiran deset sati kasnije u 17:35 po lokalnom vremenu.

Na novoj liniji leteće avion Airbus A330-300, ali od oktobra Qatar Airways najavljuje pravu poslasticu za sve putnike – Dreamliner. Planirano je da novi avion Boeing 787-8 od oktobra preuzme liniju ka Baliju.

Qatar Airwaysov Dreamliner raspolaže ukupnim kapacitetom od 254 putnička mesta, od čega je 22 u biznis i 232 u ekonomskoj klasi.

Novi let se uklapa u red letenja između Dohe i Beograda čime će konekcija iz našeg grada do Balija biti očuvana. U odlasku će i dalje biti skoro isto kao i sada, sa pauzom od tri i po sata na aerodromu u Dohi, dok će u povratku pauza biti duža nego do sada i trajaće sedam i po sati.

Ali s obzirom da će 30. aprila u Dohi biti otvoren za saobraćaj novi aerodrom "Hamad International Airport" transfer će biti daleko prijatniji i udobniji.


Foto: Qatar Airways-ov Dreamliner, (c)Jetphotos.net, Alex Erernite