Akbar El Baker je na današnjoj konferenciji za novinare u Atini najavio uspostavljanje redovne direktne linije od Atine do Njujorka tokom letnjeg reda letenja naredne godine.

Nova direktna linija biće svakodnevna, a obavljaće se ili Dreamlinerom (Boeing 787) ili super – džambom (Airbus A380). Nova linija biće dostupna i putnicima iz Istočne Evrope iz gradova koji imaju direktne aviolinije do Atine, zahvaljujući budućim kodšer sporazumima koje će Qatar Airways sklopiti.

"Svaka kriza predstavlja šansu za sve one koji imaju hrabrosti i jasnu svrhu. A mi imamo. Nije neophodno da se povlačite sa destinacije ako na tom tržištu ne ide dobro. Možete da se 'igrate' sa kapacitetom na letovima, prilagođavajući ga lokalnim okolnostima", rekao je Al Baker, jasno aludirajući na brojne aviokompanije koje su napustile grčko tržište usled duge i snažne ekonomske krize u kojoj se ova zemlja nalazi.

Qatar Airways ostaje posvećen grčkom tržištu i ostaje tamo "i u dobru i u zlu" rekao je Al Baker izazvavši oduševljenje domaćina.

Najava nove linije izazvala je veoma burne reakcije širom vazduhoplovne javnosti. Vest je posebno dobro prihavćena u Grčkoj i na Balkanu, pošto će to biti prva redovna linija jednog od dva trenutno najpopularnija aviona na svetu. Svi danas žele da lete superdžambom i Dreamlinerom, a to će sada biti pristupačno s obzirom da je Atina odlično povezana sa svim gradovima u regionu, uključujući i Beograd.