Qatar Airways je danas počeo sa letovima na novoj liniji između Dohe i Perta (Australija).

Let QR900 polaziće iz Dohe u 1 sat i 5 minuta. Planirani dolazak u Pert je istog dana u 17:10 sati po lokalnom vremenu. Povratak iz Perta je u 22:55 sata dok je dolazak u Dohu rano ujutro narednog dana, u 05:15. Letovi će se obavljati tri puta nedeljno, a od 1. decembra u planu su svakodnevni letovi do ovog grada u zapadnoj Australiji.

Pert je druga australijska destinacija za ovu arapsku aviokompaniju. Qatar Airways svakodnevno leti i do Melburna, a ovi letovi su interesantni i putnicima iz Srbije. Dok na jesen Qatar ne uspostavi direktnu liniju između Beograda i Dohe, putnici iz naše zemlje mogu da putuju preko aerodroma u Beču, Frankfurtu ili Atini u saradnji sa Jat Airways-om. Dve kompanije sarađuju već godinama tako što Jat prevozi putnike do najbliže Qatar Airways-ove destinacije odakle dalje nastavljaju putovanje do željene destinacije.

Qatar Airways je prema globalnom istraživanju Skytrax-a proglašen više puta za najbolju aviokompaniju na svetu. Ova kompanija se izdvaja od ostalih vrhunskom uslugom tokom leta.

Qatar Airways je nedavno uspostavio redovan saobraćaj iz Zagreba. Ova kompanija održava liniju Doha-Budimpešta-Zagreb, a od mađarskih vlasti je dobila dozvolu i da prevozi putnike između Budimpešte i Zagreba. Po sličnom principu Qatar povezuje i Sofiju preko Bukurešta sa Dohom.

Prema nezvaničnim informacijama planirana linija iz Beograda bi trebalo da bude preko Ankare, mada se ne isključuje ni mogućnost direktnog non-stop leta. Qatar Airways pored dve australijske destinacije nudi sjajne konekcije do Azije, Bliskog istoka i Afrike.