Turska niskotarifna aviokompanija Pegasus Airlines objavila je uspostavljanje saobraćaja iz Skoplja. Makedonska prestonica će biti povezana direktnim linijama sa Izmirom, počev od 15. avgusta i sa Istanbulom, dan kasnije.

Novi letovi Pegasus-a predstavljaju nastavak širenja ove kompanije na balkanskom tržištu. Do sada su leteli u Sofiju, Bukurešt i Atinu.

Skoplje će sa Istanbulom biti povezano tri puta nedeljno: utorkom, četvrtkom i nedeljom a sa Izmirom dva puta nedeljno: ponedeljkom i petkom. Pegasus Airlines sleće na drugi istanbulski aerodrom – Sabiha Gukčen, koji se nalazi na azijskoj strani ovog turskog grada.

Cena karata iz Beograda
Turkish Airlines, od 215 €
Jat Airways, od 180 €
Jat Airways, promo, od 130 €
*Cene su sa svim taksama bez nadoknade za izdavanje karte

Cene karata na novim linijama biće od 29,99 evra po pravcu sa svim uključenim taksama. Karte se mogu kupiti online preko sajta ove kompanije: www.flypgs.com ili u agencijama u Makedoniji. Agencije u Srbiji ne mogu prodavati ove karte.

Pegasus Airlines je mlada i moderna turska aviokompanija koja posluje po lowcost modelu. Najniže cene povratnih karata do svih destinacija ove kompanije ne prelaze 100 evra sa svim taksama.

U cenu karte uračunat je i prevoz prtljaga težine do 20kg a dozvoljen je i standardni ručni prtljag – jedan komad težine do 8 kg i maksimalnih dimenzija 55 x 40 x 20 cm. Hrana i piće tokom leta se posebno plaćaju. Kafa u avionu košta od 3 evra, sendviči od 5 a topli jelo od 10 evra.

Aerodrom Sabiha Gukčen
Nalazi se na azijskoj strani, 35km istočno od centra grada. Odlično je povezan gradskim prevozom. Sa njega lete brojne niskotarifne aviokompanije: AirArabia, FlyDubai, Wizz Air i dr.

Pegasus ima veliku i mladu flotu koju čini 28 aviona Boeing 737-800 i po dva aviona modela 737-400 i 737-500. Pegasus-ova ćerka kompanija "IZ Air" koja ima bazu na aerodromu u Izmiru poseduje još sedam aviona. 

Ove godine, Pegasus leti između Beograda i Antalije, održavajući sezonsku čarter liniju za nekoliko srpskih turoperatora. Vlasnik Pegasus Airlines-a je turska kompanija "Esas holding" koja je i najveći akcionar drugog po veličini nemačkog prevoznika Air Berlin, a na taj način, posredno, i austrijske kompanije "Niki".