U Privrednoj komori Beograda, 14. aprila 2010. održana je Konferencija sa temom “ Efekti implementacije Sporazuma o otvorenom nebu i leberalizacije viznog režima na vazdušni saobraćaj Republike Srbije“. Učesnici diskusije su pored predsednika Privredne komore dr Milana Jankovića koji je bio domaćin bili i renomirani gosti iz inostranstva kao i predstavnici domaćih učesnika u vazduhoplovnom saobraćaju.
Dr David Marsh, direktor evropske organizacije za bezbednost vazdušne plovidbe – EUROCONTROL je imao izuzetno zanimljivo izlaganje na temu liberalizacije uz pet nedavnih primera od kojih je nama najzanimljiviji i najsličniji primer Maroka koji je nakon liberalizacije vazdušnog saobraćaja sa EU doživeo pravi procvat. Broj letova i putnika ka evropskim destinacijama znatno je uvećan za razliku od drugih destinacija čiji je rast bio sporiji.
Iako je primena sporazuma o zajedničkom evropskom vazduhoplovnom području počela u Srbiji krajem prošle godine, njegova puna implementacija na domaće zakonodavstvo se tek očekuje u narednom periodu s obzirom da je još oko 20% svih propisa koje ovaj sporazum podrazumeva u raznim procedurama kod nadležnih srpskih regulatornih tela. O ovome je na konferenciji govorio generalni direktor Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije Nebojša Starčević.
Veoma zanimljivo i ohrabrujuće izlaganje imao je i direktor beogradskog aerodroma „Nikola Tesla“, prof dr Velimir Radosavljević, koji je efektno predstavio preliminarne rezultate poslovanja aerodroma nakon što su se dva glavna faktora razvoja aerodroma slučajno poklopila krajem prošle godine. Liberalizacija viznog režima i početak primene sporazuma o otvorenom nebu uticali su na značajno povećanje saobraćaja. Nove kompanije uticale su i na poboljšanje opremljenosti aerodroma a nove destinacije i niže cene na bitne promene navika putnika. Beogradski aerodrom po rečima gospodina Radosavljevića tek može očekivati blagodeti liberalizacije krajem ove godine kada se aviokompanije u pripremi zimskog reda letenja budu odlučivale na osnovu rezultata iz letnjeg perioda koji će na beogradskom aerodromu svakako biti impresivni.
Od danas će Beograd biti spojen direktnom avio linijom sa glavnim gradom Katalonije – Barselonom a tim povodom u Beogradu je u gostima i generalni direktor ove uspešne španske aviokompanije koji je učestvovao i na jučerašnjoj konferenciji. Gospodin Mihael Balint Suč je veoma detaljno predstavio delove istraživanja o potencijalima srpskog tržišta iznoseći podatak da je Srbija poslednja u regionu i Evropi po indeksu odlaznih putnika u odnosu na broj stanovnika. Sa indeksom od 0,25 Srbija je poslednja dok Crna Gora ima index 1,11, Hrvatska – 0,73, Letonija – 1,4 a Velika Britanija – 1,82. Spanair je procenio da je godišnje tržište na ruti Beograd-Barselona oko 35.000 putnika što je malo ali dovoljno za uspostavljanje linije. U Spanairu očekuju da će zahvaljujući novoj ponudi povećati potražnju za ovom rutom za minimum 25% u prvih godinu dana.
Na konferenciji su učestvovali i direktor Jat Airways-a gospodin Srđan Radovanović koji je svoje izlaganje iskoristio za prezentaciju nove usluge ove aviokompnije – putnog zdravstvenog osiguranja. Direktor niškog aerodroma „Konstantin Veliki“ gospodin Dragan Bugarinović je uspešno predstavio potencijale ovog drugog srpskog aerodroma istakavši da je indeks putnika u odnosu na populaciju na niškom aerodromu samo 0,02 dok se u celoj Evropi on kreće od 0,5 pa do 2,5. Bugarinović je dodao i da je za mali broj putnika na aerodromu delom odgovorna i nacionalna aviokompanija koja nije pokazala potrebnu zainteresovanost pod izgovorom nedostatka putnika. Bugarinović je naglasio i da zainteresovanost putnika u velikoj meri zavisi od same ponude te da je to razlog zašto grad Niš i niški aerodrom žele da ovu ponudu znatno obogate i ka tom cilju su našli dobrog partnera u Montenegro Airlinesu.
Nakon konferencije usledila je kraća diskusija. Ovaj skup je značajan pošto je u pitanju prvi takav stručni skup na temu liberalizacije vazdušnog saobraćaja tokom koga je došlo do razmene mišljenja sa stranim ekspertima. Brojne činjenice o potencijalnima srpskog tržišta, iskustva nekih drugih regiona i pokazatelji prvih promena u Srbiji veoma su značajni za dalji rad u aviosaobraćaju. Kako je direktor beogradskog aerodroma rekao na konferenciji „ostvarena su dva od tri najznačajnija faktora za razvo: sporazum o otvorenom nebu i ukidanje viza. Ostaje još da se ostvari priključenje Srbije Evropskoj Uniji“.