Trend snižavanja cena za interkontinentalne letove iz Srbije prebacio se sa Azije na Ameriku.

U poslednje vreme aviokompanije izlaze sa mnogobrojnim promocijama, ali se snižavaju i redovne cene aviokarata do gradova u SAD i Kanadi.

Među najinteresantnijim ponudama koje su se nedavno pojavile na tržištu su one koje uključuju letove američkom aviokompanijom Delta Air Lines.

Ovaj avioprevoznik, jedan od tri najveća američka, ima veoma jako prisustvo na tržištu Evrope, a putnicima iz Srbije je dostupan preko nekoliko velikih evropskih gradova.

Uz saradnju sa avioprevoznicima Air France i KLM Delta Air Lines održava redovan saobraćaj iz nekoliko evropskih gradova ka Sjedinjenim Američkim Državama. Ovo partnerstvo (joint venture) predstavlja najpopularniju i najpovoljniju opciju za let na transatlanstkoj ruti trenutno.

Putnici iz Srbije mogu da se uključe u ova putovanja u Amsterdamu i Parizu, gde Delta zahvaljujući svojim Sky Team partnerima ima jake baze. Do ovih gradova putnici mogu leteti Air Serbijom, a dalje Air Franceom, KLM-om ili Delta Air Linesom, pri tom je potpuno nebitno sa čijom oznakom od nabrojanih avioprevoznika je aviokarta. Moguća je i kombinacija preko Brisela u saradnji sa Air Serbijom.

Grad Cena Grad Cena
Pitsburg 425 € Filadelfija 435 €
Mineapolis 515 € San Antonio 519 €
Klivlend 529 € Kanzas Siti 529 €
Nju Orleans 585 € Nešvil 585 €
Sijetl 585 € Portland 585 €
San Dijego 585 € Hjuston 585 €
Dalas 585 € Ostin 585 €
Finiks 585 € Denver 585 €
Solt Lejk Siti 585 € Šarlot 585 €
Orlanda 585 € Tampa 589 €
* Cena uključuje sve takse, prtljag i posluženje na letovima
* Cene važe tokom čitave godine, osim za polaske između 26. juna i 16. avgusta 

Kvalitet usluga na letovima Air France i KLM-a je nadaleko poznat, a kao doprinos u ovom partnerstvu veoma je značajan i Delta Air Lines, koji važi za najkvalitetnijeg američkog aviprevoznika.

Putnici ističu udobnost aviona Delte kao i kvalitet hrane i pića koje se poslužuju. Elektronski sistem zabave tokom leta je među najboljima na svetu, a sve ovo posebno dolazi do izražaja u višim putnim klasama: comfort plus, first (biznis) i DeltaOne (prvoj klasi).

Kao jedna od tri najveće američke aviokompanije Delta nudi odličnu povezanost do gotovo svakog američkog aerodroma, pa je uz maksimalno dva presedanja (jedno u evropskom i drugo i američkom čvorištu) moguće stići do svakog kutka u SAD.