Niki je bila prva aviokompanija koja je početkom 2010. počela da leti ka Srbiji prekinuvši dotadašnju primenu zastarelih bilateralnih sporazuma o vazdušnom saobraćaju. Činjenica je da je Niki u Beogradu izazvao pad cena na tržištu, ne samo na liniji ka Beču već i šire. Uticaj je bio znatno širi.

Navike putnika su počele da se menjaju ali i navike tradicionalnih aviokompanija koje su do tada samostalno održavale pojedine linije označivši početak liberalizacije srpskog avio saobraćaja.

   Niki Lauda
Rođen je 1949. u Beču. Poznat je kao vozač Formule 1 i kao trostruki šampion sveta na ovom takmičenju. Pošto je prestao da se bavi ovim sportom okrenuo se svojoj drugoj ljubavi – avijaciji. Osnovao je aviokompaniju Lauda Air iz koje ubrzo izlazi da bi kasnije osnovao i Niki, koji posluje i danas. Niki Lauda je i pilot koji veoma često pilotira na letovima u svojoj aviokompaniji. Na prvom letu ka Beogradu Niki Lauda je bio kapetan.

Nakon uspešnog starta Nikija, počela je da pada barijera oličena u krutom i zastarelom zakonodavstvu i Vlada Srbije je donela odluku o početku primene sporazuma o otvorenom nebu, što je otvorilo vrata i mnogim drugim aviokompanijama. Niki će ostati zabeležen kao pionir i začetnik jednog novog pozitivnog talasa na srpskom tržištu. 

Nedavno je objavljena i informacija da ova kompanija uspostavlja i drugi dnevni let između Beograda i Beča pa smo u svetlu tih novih informacija zamolili vlasnika kompanije Nikija Laudu da nam saopšti utiske o dosadašnjem poslovanju u Srbiji.

Koje je vaše mišljenje o Nikiju u Beogradu? Da li je dolazak Nikija predstavlja revolucionarni korak za aviosaobraćaj u Srbiji? Posle skoro dve godine, koji je najvažniji cilj kompanije ostvaren? Kakvi su Vaši prvi utisci? Da li je menadžment kompanije zadovoljan brojem putnika, prihodima, uslovima prihvata i otpreme aviona i medijskom prezentacijom u Srbiji?

Od prvog leta u februaru 2010. do danas mi smo prevezli oko 70.000 putnika na našoj liniji između Beograda i Beča. Mi smo sasvim zadovoljni našim poslom u Srbiji, inače ne bismo doneli odluku o uspostavljanju drugog dnevnog leta od novembra. Sa novim rasporedom i zajedno sa našim nemačkim partnerom Air Berlinom možemo da ponudimo mnogo novih konekcija do svih delova Nemačke i Evrope. Nadamo se da ćemo izaći u susret potrebama naših klijenata i da ćemo privući još više putnika.

Da li putnici u Srbiji razumeju hibridni koncept Nikija? Kako biste ga vi opisali? Koji su najznačajnije usluge po kojima se Niki razlikuje od lowcost aviokompanija?

Da, potpuno ste u pravu, mi nismo lowcost avioprevoznik u opštem smislu. Naš uspeh je zasnovan na takozvanom hibridnom poslovnom modelu , što znači vrhunska usluga i kvalitet a niske cene. Mi nudimo besplatno piće i sendvič tokom leta kao i novine i časopise na svim našim letovima.

U cenu karte uključeno je i 20kg predatog prtljaga i 8 kg ručnog prtljaga. Ako bismo poredili i dalje, videli bismo da mi ne nudimo isključivo letove između dva grada (point-to-point letove), već da posedujemo čvorište preko koga nudimo putnicima transferne letove. Naš cilj u Srbiji su upravo putnici koji bi koristili naše konekcije za treće destinacije.

Online poslovanje je veoma često u Evropi. Da li je isti slučaj i u Srbiji? Koja je uloga interneta u aviosaobraćaju u Srbiji?

Online usluge postaju sve važnije i zastupljenije na srpskom tržištu ali je i dalje glavna prodaja u turističkim agencijama.

Od naredne zimske sezone, Niki pokreće dodatni dnevni let između Beograda i Beča. Koje su prednosti za putnike sa dva dnevna leta i koje su nove konekcije moguće?

Mi letimo između Beča i Beograda jednom dnevno, izuzev subotom, od februara 2010. i povećamo našu frekvenciju na dva leta dnevno od 1. novembra 2011.

Sa našeg čvorišnog aerodroma u Beču, nudimo, zajedno sa našim partnerom Air Berlinom, sjajne konekcije do svih delova Nemačke poput Berlina, Hanovera, Hamburga, Diseldorfa ili Nirnberga. Druge zanimljive destinacije su: Cirih, Sofija ili Bukurešt kao i mnoge destinacije u Španiji, Italiji ili Francuskoj.

Na fotografiji: Niki Lauda sa nagradom za najboljeg lowcost avioprevoznika u 2009.

Kakva je uloga bečkog aerodroma kao Nikijevog čvorišta? Da li je transfer na ovom aerodromu povoljan za putnike Nikija?

Zahvaljujući veličini aerodroma i njegovoj infrastrukturi, konekcije su veoma lake i jednostavne. Minimalno vreme potrebno za presedanje sa jednog leta na drugi let iste kompanije je 25 minuta.

Air Berlin, je aviokompanija koja je većinski vlasnik Nikija. Ova kompanija je postala članica Oneworld alijanse uvodeći na taj način i Niki u ovo veoma jako društvo. Šta možemo da očekujemo od pristupanja Oneworld-u?

   Tal Aviation

Razgovor sa gospodinom Nikijem Laudom smo obavili zahvaljući pomoći Nikijevog predstavništva u Beogradu – kompaniji TAL Aviation. Predstavništvo se nalazi u Beogradu u Knez Mihailovoj 30/IV. Telefon: 011/2361-327

Niki Luftfahrt GmbH je preduzeće osnovano 2003. Od 2004. mi blisko sarađujemo sa našom partnerskom aviokompanijom Air Berlin i takoreći smo postali prva niskotarifna avioalijansa u Evropi. Naše veze su dodatno očvrsnule kada je Air Berlin 2010. preuzeo 49,9 posto Nikija.

Sa članstvom u Oneworld alijansi, učinili smo ogroman korak napred u istoriji kompanije. To će značiti mnoštvo dodatnih mogućnosti za naše putnike širom sveta. Mogućnost kombinovanja letova i nagradnih programa kao i pristup najrazličitijim aerodromskim salonima širom sveta biće samo neke od prednosti za naše putnike.

Nedavno je Air Berlin predstavio velike promene. Da li postoji mogućnost da i Beograd dospe u središte interesovanja kada bude razmatrano uvođenje novih linija, ne samo za Niki (Beč) već i za Air Berlin?

Mi uvek analiziramo mogućnosti za uspostavljanje novih linija, kako bismo dopunili našu mrežu linija. Srbija je svakako interesantno tržišze. Mi nemamo kratkoročne planove za nove linije iz Beograda, još uvek. Naš budući razvoj, svakako zavisi i od domaće saobraćajne regulative.


Fotografija: Niki Lauda, pilotira avionom A320, (c)planehunter, Airliners.net