Gospodin Hanes Štajnaker (Hannes Steinacker) je regionalni menadžer Lufthansa Grupe. Od 2010.  se nalazi u Zagrebu gde radi kao menadžer Lufthansa Grupe za Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku i Sloveniju, a od 17. juna je zadužen i za Srbiju i Crnu Goru.

On predstavlja tri avioprevoznika iz ove grupe koja rade u našem regionu: Austrian Airlines (Austrija), Lufthansa (Nemačka) i Swiss International Air Lines (Švajcarska).

Gospodin Štajnaker je dugogodišnji menadžer u turizmu i aviosaobraćaju.

Karijeru je počeo radom u hotelu Hilton u Beču, a od 2000. radi u aviokompanijama. Nakon angažmana u Lauda Airu dobija posao u Austrianu, nacionalnom avioprevozniku Austrije. Tamo je radio kao menadžer mrežnog razvoja za istočnu Evropu. Kasnije je postavljen za zamenika predstavnika ove kompanije za Francusku i Nemačku, a bio je i direktor kancelarija za Slovačku, Japan i Koreju.

Aviokompanije širom sveta beleže velike gubitke i suočavaju se sa brojnim problemima, pa čak i aviokompanije iz Lufthansa Grupe. Kakva je trenutna situacija sa Austrian Airlinesom, Swissom i Lufthansom?

Lufthansa Grupa je u finansijski stabilnoj situaciji. Grupa je prijavila dobre operativne rezultate od 524 miliona evra u 2012. godini. U ovoj godini očekujemo bolje rezultate nego u prošloj. Očekujemo da će primena našeg SCORE programa za povećanje efikasnosti doprineti novim poboljšanjima finansijskih rezultata.

Kakvo je vaše mišljenje o poslovanju Lufthansa Grupe na srpskom tržištu? Koja su vaša interesantna opažanja po dolasku u Beograd? Da li vas je nešto iznenadilo?

Lufthansa Grupa je vodeća avio kompanija na srpskom tržištu i mi održavamo najveću mrežu linija preko naših čvorišta u Beču, Minhenu, Frankfurtu i Cirihu. Primetili smo u Srbiji snažan razvoj konkurencije ali i još uvek slabu potražnju za poslovnim putovanjima. Ipak, mi možemo da zadržimo našu poziciju na ovom tržištu i želimo da nastavimo sa razvojem u budućnosti.

Sve tri aviokompanije imaju veoma jako i stabilno prisustvo u Beogradu. Možemo li očekivati i neke novosti uskoro u smislu novih linija, novih letova, povećanja kapaciteta?

Lufthansa Grupa će uvek razvijati i unapređivati  svoje usluge kako na zemlji tako i tokom leta, kao i mrežu linija i uvoditi nova tehnička rešenja. Na primer, Swiss je uspostavio novu liniju prema Singapuru ove godine, Austrian prema Čikagu, a dalje će razvijati nove linije prema SAD tokom 2014. Lufthansa Grupa dodaje nove kapacitete iz svojih čvorišta čime konstantno povećava mrežu linija. Radi se na konstantnom usklađivanju kapaciteta i na poboljšanju usluge koju pružamo putnicima tokom leta.

Swiss je nadavno predstavio Ženevu kao novu destinaciju iz Beograda. Postoji velika tražnja za ovom linijom. Kakve su projekcije Swiss-a za ovu novu liniju? Šta možemo očekivati kada u decembru linija bude pokrenuta?

Republika Srbija i Švajcarska pokazuju ohrabrujući rast ekonomske saradnje, trgovine i kretanja putnika kao i razmene robe i usluga. Ekonomski odnosi sa Srbijom postaju posebno bitni za zapad Švajcarske i francuske pogranične regione. Zahvaljujući ovakvom ohrabrujućem razvoju uvedena je i nova linija između Beograda i Ženeve, koja treba da počne od 19. decembra 2013. sa dva nedeljna direktna leta.

Osim toga, ženevski region ima veliki broj potencijalnih putnika ka Beogradu, a isto važi i u obrnutom smeru iz Beograda ka Ženevi. Ovo se posebno odnosi na poslovne putnike kao i na medicinska putovanja s obzirom da su u Ženevi sedišta farmaceutskih kompanija, a da se u Srbiji nalazi proizvodnja farmaceutskih proizvoda i klinički centri. Ciljna grupa su i putnici iz Srbije koji vole da se skijaju u Švajcarskim Alpima.

Koje nove usluge Swiss planira da ponudi putnicima iz Srbije?

Swiss počinje sa direktnim letovima između Beograda i Ženeve. To omogućava direktno povezivanje značajnog poslovno-turističkog sektora u regionima Zapadne Švajcarske i graničnih francuskih regiona sa jedne strane kao i Beograda i Srbije sa druge. Ovaj novi let je usmeren prvenstveno na lokalni saobraćaj, ali će moći da ponudi i brojne veze sa ženevskog aerodroma, koji je pogodan za transfer zbog svoje veličine. Fokus će biti prvenstveno na direktnom saobraćaju.

Swiss International Airlines će ponuditi putnicima i inovativni tarifni sistem već od 1. septembra na linijama od Ženeve do svojih evropskih destinacija, uključujući i novu liniju do Beograda. Swiss iz Ženevi širi mrežu linija do ukupno 24 destinacije. Ne samo da će proširiti svoju mrežu linija i broj usluga putnicima, Swiss će ponuditi i dve nove tarife iz Ženeve: Geneva Economy Flex i Geneva Economy Light. Više informacija o novim tarifama možete pronaći na www.swiss.com.

Lufthansa je nedavno reformisala Germanwings. Da li je to ikako uticalo na letove Lufthanse i Germanwingsa od/do Srbije? Da li razmatrate otvaranje novih linija Germanwingsa iz Beograda?

Aktuelne promene unutar Lufthansa Grupe koje podrazumevaju prebacivanje pojedinih letova sa Lufthanse na Germanwings (direktni unutarevropski letovi, osim iz čvorišta u Frankfurtu i Minhenu)  nemaju nikakvog uticaja na srpsko tržište. Čak ni ubuduće neće biti promena i mi ćemo nastaviti da pružamo isti dobro poznati nivo usluga i letova iz Beograda. Naše odeljenje za razvoj novih linija konstantno radi na evaluaciji novih ruta. U ovom trenutku ne postoje zvanični planovi za neke nove linije iz Beograda ka Nemačkoj.

Austrian Airlines leti između Beograda i Beča dosta dugo, a ova linija je jedna od najpopularnijih linija iz Beograda. Koja je tajna Beča? Od kakvog značaja za putnike je Skylink, novi terminal Austrian Airlinesa na bečkom aerodromu?

Zahvaljujući povoljnom geografskom položaju u srcu Evrope, čvorište Austrian Airlinesa na bečkom aerodromu omogućava idealnu raskrsnicu između Istoka i Zapada. U novom terminalu Skylink minimalno vreme za transfer je 25 minuta što je jedinstveno u svetu i od posebnog je značaja za transferne putnike. Austrian Airlines je najveći austrijski avioprevoznik koji leti do oko 130 destinacija u svetu. Najveći broj destinacija je u regionima centralne i istočne Evrope gde se nalazi čak 41 destinacija.

Austrian Airlines je bila kompanija sa velikim finansijskim problemima u okviru Lufthansa Grupe. Svi letovi su prebačeni na Tyrolean Airways. Kako taj transfer izgleda i kako on utiče na putnike?

2012. je bila teška godina. Ali, to nam je dalo temelj za preokret Austrian Airlines Grupe. Uvereni smo da ćemo ostvariti pozitivan operativni rezultat već ove godine. Transfer letova nije imao uticaja na putnike. Usluga koju pruža Austrian Airlines je ostala pod istim brendom i kao takva dostupna je na 130 destinacija širom sveta.

Austrian Airlines, Lufthansa i Swiss International Airlines su oduvek bili prevoznici od velikog značaja za Srbiju i svi oni imaju veliki udeo u aviosaobraćaju sa beogradskog aerodroma. Oni su lideri u novim tehnologijama i uslugama. Koje su najmodernije usluge koje ove kompanije nude putnicima? Šta mislite o online poslovanju u Srbiji?

Kao što sam već spomenuo Lufthansa Grupa je poznata po svojoj izuzetnoj usluzi i proizvodu. Nagrađivani smo za ketering u biznis i prvoj klasi, za naša nova sedišta u biznis i prvoj klasi i za naše salone u Beču, Minhenu, Frankfurtu i Cirihu ali isto tako i za brojne tehnološke inovacije na našim sajtovima poput rezervacije letova, upgrade opcija, Miles and More programa idr.

Lufthansa stalno razvija svoju lidersku poziciju u tehnološkom smislu, investirajući u budućnost putovanja i čuvajući ujedno uslugu na najvišem mogućem nivou, sa namerom da sačuva vodeću poziciju u svetskoj avioindustriji.

Online poslovanje je u razvoju na srpskom tržištu. Ono još uvek nije uporedivo sa najrazvijenijim tržištima poput američkog ili britanskog, ali ono nastavlja da raste i da se razvija i sa skorim prihvatanjem online plaćanja kreditnim karticama online poslovanje će pronaći svoj put. Ipak, većinu rezervacija u Srbiji mi i dalje obavljamo preko putničkih agencija (avioagenata) i ovaj način prodaje ostaje veoma značajan za našu Lufthansa Grupu.