Poljski avioprevoznik LOT će od 29. maja uspostaviti redovnu direktnu liniju iz Varšave za Peking. Na ovoj liniji će u početku saobraćati Boeing 767-300ER sa kapacitetom od 247 putničkih mesta, od čega je 18 u biznis klasi. U LOT-u očekuju da će do kraja 2012. ovu liniju preuzeti novi Boeing-ov avion Drimlajner (Dreamliner), koji treba da bude isporučen LOT-u ove godine.

Avioni će iz Varšave ka Pekingu leteti tri puta nedeljno: utorkom, četvrtkom i nedeljom sa polaskom u 16:10. Očekivani dolazak u glavni grad Kine je narednog dana u 6:35.

Povratak iz Pekinga je planiran za ponedeljak, sredu i petak u 8:35, a dolazak  Varšavu je istog dana u 12:40.

Putnicima iz Beograda je omogućena direktna konekcija sa Pekingom preko varšavskog aerodroma "Šopen" u odlasku, dok će za povratak biti moguće ili u saradnji sa nekom od kompanija iz Star alijanse (Austrian Airlines, Lufthansa) ili uz noćenje (stop over) u Varšavi.

Gašenje linije ka Vijetnamu
LOT je doneo odluku o gašenju redovne linije između Varšave i Hanoja. Poslednji let na ovoj liniji je planiran za 26. mart 2012. Razlog za gašenje linije je slab finansijski rezultat i nedostatak aviona za dugolinijski saobraćaj.

LOT je omogućio povoljne cene za ovaj let. Za putnike iz Srbije, cene će se kretati od 574 evra u ekonomskoj klasi i od 1654 evra u biznis klasi. Cene su sa svim uključenim taksama, osim nadoknade za izdavanje karte koja u zavisnosti od načina kupovine iznosi od 30 evra. Putnici koji budu želeli u povratku da provedu jedan dan u Varšavi, LOT je omogućio stop-over sa noćenjem uz doplatu od 60 evra.