Poljski nacionalni avioprevoznik LOT je ponovo uspostavio redovne letove iz Varšave ka Pekingu, nakon četiri godine pauze. Prvi let je obavljen u utorak 29. maja, a tokok ove godine planirana su tri leta nedeljno do glavnog rada Kine.

Prema rečima izvršnog direktora LOT-a Martina Piroga, naredne godine biće pet letova nedeljno, a tokom 2014. u planu su svakodnevni letovi između Varšave i Pekinga.

Naredne godine LOT planira i uspostavljanje redovnog saobraćaja između Varšave i Tokija (Narita) i to nakon prijema novih aviona Drimlajner (Dreamliner, Boeing 787) u flotu. Planirano je da ovaj avion postepeno zameni avione Boeing 767. Drimlajner će takođe biti psotavljen i na tek uvedenoj liniji ka Pekingu od sledeće godine.

Otvaranjem linije ka Pekingu, LOT se vratio u Aziju, nakon što je ranije ove godine otkazao liniju Varšava – Ho Ši Min. Ova kompanija je morala da prilagodi svoje planove za širenje interkontinentalnog saobraćaja s obzirom na višegodišnje kašnjenje u isporuci naručenih aviona. LOT je prve narudžbe Drimlajnera obavio 2005, a prema ugovoru prvi avion je trebalo da stigne početkom 2008, ali će prema najnovijoj informaciji iz LOT-a stići tek krajem ove godine.