Aviokompanija Spanair koja je nedavno uspostavila redovan saobraćaj između Beograda i Barselone od 28. maja uvodi novu liniju za Madrid koja će biti obavljana dva puta nedeljno direktnim letom. Zahvaljujući ovom direktnom linku ka glavnom gradu Španije putnicima iz Srbije biće omogućeno i veoma jednostavno putovanje do veoma popularnih i traženih Tenerifa.
Uz mogućnost samo jednog presedanja na madridskom aerodromu Barahas (Barajas) putnici mogu otputovati do oba aerodroma na Tenerifima najvećem od svih Kanarskih ostrva. Promotivne cene povratne karte sa svim taksama kreću se u rasponu od 134 pa do 294 evra u zavisnosti od raspoloživih tarifnih klasa na željenim letovima.

 

Tenerife South (Reina Sofia Airport) je veći aerodrom. Nalazi se na jugu ostrva u oblasti poznatoj po brojnim hotelskim centrima. Odlično je povezan sa Španijom ali i sa zapadnom Evropom.

Beograd (BEG) – Tenerife South (TFS)
od 28. maja, petkom i nedeljom sa polaskom u 10:50 i dolaskom u Madrid u 14:05 odakle se nastavlja drugim letom u 22:15. Dolazak na Tenerife je narednog dana u 15 minuta iza ponoći.

Tenerife South (TFS) – Beograd (BEG)

od 28. maja, petkom sa noćnim polaskom u 01:10, dolaskom u Madrid u 04:55 i prelaskom na drugi let u 07:00. Dolazak u Beograd je u 10:05

od 29. maja, subotom sa polaskom sa Tenerifa uveče u 21:10. Dolazak u Madrid je u 55 minuta iza ponoći narednog dana a polazak za Beograd je u 07:00. Dolazak u Beograd je u 10:05

Tenerife North (Los Rodeos Airport) je manji aerodrom na Tenerifima. Nalazi se na severu ostrva nedaleko od najvećeg ostrvskog grada Santa Cruz de Tenerife. Za razliku od južnog aerodroma ima manje i redovnog i letnjeg čarter saobraćaja. Spanair nije omogućio povratnu vezu sa ovog aerodroma do Beograda. Sa severa je moguće leteti do Beograda četvrtkom i subotom uz spavanje u Madridu.

Beograd (BEG) – Tenerife North (TFN)

od 28. maja, petkom i nedeljom sa polaskom iz Beograda u 10:50, dolazak u Madrid je u 14:05 a let ka Tenerifima je u 17:30. Dolazak u Santa Cruz je u 19:15