Indijska aviokompanija Jet Airways je obogatila ponudu letova za srpsko tržište. Od nedavno su putnicima iz Srbije omogućeni letovi prema severnoameričkim destinacijama ove kompanije sa presedanjem u Briselu.

Jet Airways obavlja direktne letove od Brisela do Njujorka (aerodrom Njuark – EWR) i do Toronta. Putnici iz Beograda mogu povoljno stići do ova dva grada letom Air Serbije do Brisela gde treba da presedaju na letove Jet Airwaysa.

Cene karata su unete u rezervacione sisteme i putnici mogu pronaći povratne karte do Njujorka već od 639 evra, a do Toronta od 699 evra. Ove cene uključuju sve takse i nadoknadu za izdavanje karte.

Jet Airways ka Americi leti preko Brisela. Ova kompanija održava dve linije: Mumbai – Brisel – Njujork (EWR) i Delhi – Brisel – Toronto, a u Briselu je formirala značajno čvorište gde dovodi putnike iz drugih indijskih gradova.

Jet Airways i Air Serbia su partnerske aviokompanije koje povezuje vlasnička alijansa Etihad Airwaysa. Ova arapska kompanija poseduje vlasnički udeo i u srpskoj i u indijskoj kompaniji. Etihad Airways podstiče međukompanijsku saradnju, pa su nove cene i letovi preko Brisela posledica povezivanja kroz Etihadovu alijansu.

Konekcije u Briselu su za sada povoljne uz minimalno čekanje na presedanje.

Jet Airways je suočen sa administrativnim problemima na ovoj liniji pošto su američke vazduhoplovne vlasti prebacile Indiju iz kategorije 1 u kategoriju 2, čime je onemogućeno uspostavljanje redovnih linija između Indije i SAD. Međutim, ovo pravilo se neće retroaktivno odnositi na odobrene linije, pa će Jet Airways moći da nastavi sa letoveima, s tim da će biti izložen dodatnim proverama.