Ethiopian Airlines, najnaprednija i najprofitabilnija aviokompanija u Africi je saopštila da su završeni pregovori u vezi sa uspostavljanjem nove redovne linije do Beča.

Kako stoji u saopštenju nova linija će početi 2. juna 2014. godine sa četiri nedeljna leta: ponedeljkom, sredom, četvrtkom i subotom. Polazak iz Adis Abebe je u 20 minuta iza ponoći, a dolazak u glavni grad Austrije je u 6:10. Povratak ka Adis Abebi je planiran u 23:10, a dolazak sledećeg dana u 7:05.

Na ovoj liniji će leteti Boeing 757-200. Ethiopian poseduje četiri aviona ovog modela koji raspolažu kapacitetom od 170 do 175 mesta.

Beč će biti deveta evropska destinacija Ethiopian Airlinesa. Ova kompanija, članica Star Alliance, planira da preko kodšer sporazuma sa svojom partnerskom kompanijom Austrian Airlines umreži mnoge gradove iz Centralne i Istočne Evrope nabrajajući Prag, Bratislavu, Varšavu, Budimpeštu i Bukurešt u svom saopštenju.

Nova linija bi trebalo da omogući i bolje veze putnika iz Srbije sa Adis Abebom i brojnim drugim afričkim destinacijama ove kompanije. Ethiopian obavi preko 200 letova svakog dana povezujući 79 destinacija na pet kontinenata.