Emirates je od 1. novembra uveo direktnu liniju Dubai – Adelejd – Dubai. Linija će nositi oznaku EK 440 / EK 441 i obavljaće se četiri puta nedeljno sve do 1. februara 2013. kada će ova linija postati svakodnevna. Do Adelejda će leteti avion Boeing B777-300ER.

Putnicima iz Beograda omogućena je povoljna konekcija do najnovije australijske destinacije Emirates-a preko aerodroma u Dubaiju i u saradnji sa aviokompanijom Flydubai.

Iz Beograda je do Adelejda moguće otputovati tri puta nedeljno (ponedeljak, četvrtak i subota), a od 1. februara i nedeljom. Cena povratne karte sa svim taksama s kreće od 1295 evra, a putnici iz Beograda koriste let Flydubaija do Dubaija, gde presedaju na let Emirates-a. Dve kompanije imaju ostvarenu tesnu saradnju koja putnicima omogućava brojne konekcije.

Uz kartu Emirates-a koja se može kupiti za celokupno putovanje, putnik dobija i Emirates uslugu i pravila tarife. U cenu je uključen i prevoz prtljaga prema Emirates-ovim pravilima. Jedina razlika je što na letu Flydubaija nije uračunata i hrana i piće u cenu.