Hrvatski avioprevoznik, Croatia Airlines, je najavio otvaranje direktne sezonske linije između Splita i Beograda.

Nova linija biće održavana avionom Dash 8 Q-400, kapaciteta 76 putnika. Letovi će prema preliminarnom redu letenja biti obavljani dva puta nedeljno: ponedeljkom i petkom sa polaskom u 13:00 iz Splita i 14:40 sa beogradskog aerodroma "Nikola Tesla".

Novi let se već nalazi u rezervacionim sistemima, a karte za njega je moguće kupiti preko sajta aviokompanije ili u bilo kojoj turističkoj agenciji. Najniža cena na novoj liniji će biti 111 evra sa svim uključenim taksama, osim nadoknade za izdavanje karte (obično iznosi od 10 do 20 evra za kratke regionalne letove).

Prvi let na ovoj liniji je predviđen za 1. jun, a poslednji je planiran 28. septembra 2012. Croatia Airlines će tako mesec dana pre Jat Airways-a uspostaviti saobraćaj između Beograda i Splita, što će biti prvi put nakon više 20 godina da će ova dva grada biti povezana redovnom avionskom linijom koja je bila među najpopularnijim domaćim linijama u doba Jugoslavije.

Jat Airways je nedavno takođe najavio da će leteti na ovoj ruti. Njegov prvi let je planiran za 2. jul, a letovi će se obavljati dva puta nedeljno: ponedeljkom i četvrtkom, avionom ATR-72. Pored linije do Splita, Jat će leteti i do Dubrovnika i Pule. Tako će Beograd i hrvatsko primorje biti spojeni sa devet letova nedeljno.