Aviokompanija British Airways je najavila nove linije u zimskom redu letenja 2012/2013, među kojima se nalazi i glavni grad Hrvatske. Britanski nacionalni avioprevoznik će leteti sa aerodroma Heathrow do Zagreba svakog dana počev od 9. decembra 2012. godine.

Let iz Londona je planiran ujutro u 08:30, dok je povratak planiran oko 13 časova sa zagrebačkog aerodroma. Prodaja karata na ovoj liniji još nije omogućena i u rezervacione sisteme još nije unet cenovnik.

"Linija do Zagreba je jedna od tri nove na koje će se British Airways fokusirati u narednoj zimskoj sezoni", istakao je izvršni direktor kompanije Kit Vilijams.

Istog dana kada krenu letovi za Zagreb, počeće i saobraćaj na novoj domaćoj liniji, između aerodroma Heathrow i Leeds Bradford. Ova linija će se obavljati četiri puta dnevno.

Nova interkontinentalna linija British Airways-a biće London Heathrow – Seul, počev od 2. decembra sa šest nedeljnih letova.

Osim novih linija, British Airways će pojačati i neke stare. Veze Londona sa škotskim gradovima biće značajno poboljšane posebno nakon preuzimanja avioprevoznika BMI. Povećava se i broj polazaka prema Mančesteru, Oslu, Cirihu i Bolonji. Letovi od Marseja će biti pomereni sa aerodroma Gatwick na aerodrom Heathrow.