Bosanskohercegovačka nacionalna avio kompanija B&H Airlines uspostaviće u ponedeljak 17. maja po prvi put redovan avio saobraćaj na relaciji Sarajevo – Beograd – Sarajevo. Avioni B&H Airlines-a tipa ATR 72, kapaciteta 66 putničkih sedišta, leteće na ovoj relaciji svim danima sem subote, sa polaskom iz Beograda u 13, odnosno 14 časova, i polaskom iz Sarajeva u 11.30 časova. Letovi će funkcionisati po principu low-cost evropskih kompanija, a tarife će se kretati od 19 eura za putovanje u jednom smeru i od 29 eura za povratnu kartu plus putničke taxe. Putnicima će preko sarajevskog aerodroma biti ponudjeni konekcijski letovi za više evropskih destinacija, saopštio je Orhan Hodžić, predsednik kompanije Oki Air International, koja je generalni prodajni zastupnik za Republiku Srbiju.

B&H Airlines ima višegodišnju saradnju na bazi code-share letova sa srpskom nacionalnom avio kompanijom Jat Airways, koju će na obostrano zadovoljstvo nastaviti da unapredjuje i u budućnosti. Svakodnevnim letovima iz Sarajeva i obratno, B&H Airlines će dopunjavati Jat Airways-ove letove putnicima iz Bosne i Hercegovine, zbog kojih su gore navedene satnice letova idealne za dalje konekcije preko beogradskog aerodroma „Nikola Tesla“.
Podsećanja radi, B&H Airlines je nacionalna avio kompanija Bosne i Hercegovine, osnovana devedestih godina u Sarajevu i do 2005 godine zvanično je poslovala pod imenom Air Bosna, kada je prestruktuirana i kada je nastavila da posluje pod novim imenom. Prošle godine država je prodala 49% vlasništva turskoj nacionalnoj avio kompaniji Turkish Airlines, koja je time postala suvlasnik avio kompanije i kojoj je namjera da dalje oplemenjuje rad ove perspektivne kompanije. Danas flotu čine 4 aviona i to 2 Atr-72, 1 Boeing 737-400 i 1 Airbus A319.

Avio karte za letove B&H Airlines-a će biti u prodaji u poslovnici kompanije na beogradskom aerodromu, kod svih agencija članica IATA u Republici Srbiji, kao i na web stranici www.bhairlines.ba. Kompanija Oki Air International iz Beograda je pored B&H Airlines-a, u Republici Srbiji poznata i kao generalni prodajni zastupnik slovenačke nacionalne avio kompanije Adria Airways.