Austrian Airlines proširuje svoju ponudu letova prema Severnoj Americi. U letnjem redu letenja ove kompanije naći će se nova severnoamerička destinacija – Čikago.

Počev od 17. maja Austrian Airlines će leteti pet puta nedeljno na liniji Beč-Čikago-Beč, a ova linija će biti dostupna i putnicima iz Beograda i regiona Balkana.

Na novoj liniji Austrian će koristiti i avione sa novom putničkom kabinom. U pitanju je Boeing 767 kome je kompletno preuređena putnička kabina. Sa novim sedištima u ekonomskoj klasi, novim sistemom zabave tokom leta i vrhunskim sedištima u biznis klasi koja mogu da se obaraju u nivo kreveta putnici će moći da se sretnu već od prvog leta ka Čikagu.

Prema redu letenja koji je nedavno objavljen, Austrian će leteti do grada sa najvećom srpskom dijasporom u SAD ponedeljkom, sredom, petkom, subotom i nedeljom. Polasci aviona na letu OS 065 iz Beča za čikaški aerodrom O'Hare su planirani za 10:25, a dolazak u Čikago je u 13:40. Povratak na letu OS 066 je planiran za 16 časova, dok je dolazak u Beč narednog dana u 08:40.

Veoma povoljna konekcija, poboljšana usluga na interkontinentalnim letovima, udobni širokotrupni avioni sa novom putničkom kabinom i novi terminal na bečkom aerodromu nisu jedino dobro što će putnici primetiti na ovoj liniji. To je i cena, koja je veoma konkurenta na tržištu. U okviru promocije nove linije Austrian Airlines je ponudio na prodaju povratne aviokarte od Beograda do Čikaga po ceni od 739 evra sa uključenim svim taksama i sa uobičajenim iznosom nadoknade za izdavanje karte.

Promotivna cena je aktuelna za prodaju od 1. do 20. februara, i za putovanja od 17. maja kada počinju letovi pa do 25. juna 2013. godine.