U narednih nekoliko meseci putnike očekuje nekoliko pomeranja polazaka na redovnoj liniji Beograd – Rim od strane italijanskog avioprevoznika Alitalije.

Od 6. februara 2012. Alitalija će pomeriti polazak iz Beograda tako da će avioni ove kompanije umesto u 16:15 poletati u 18:20 ka prestonici Italije, svakog dana osim sredo. Broj nedeljnih letova ostaje isti, samo se polazak pomera za oko dva sata kasnije.

Promena će trajati sve do 29. marta kada se ovaj polazak ponovo pomera i vraća se na staro vreme (16:15).

Sa prelaskom na letnji red letenja, od 25. marta 2012. novo vreme polaska na ovoj liniji će biti 18:20, s tim da će biti dodat i polazak sredom. Alitalia će od tog dana na liniji između Beograda i Rima leteti svakodnevno.

Putnici Alitalije koji poseduju unapred kupljene karte za putovanja u narednom periodu treba da provere u redu letenja da li je došlo do promene u odnosu na vreme koje im je iskazano na karti (ili itinereru). Putnici koji u narednom periodu preko Rima putuju dalje koristeći letove Alitalije, treba da kontaktiraju svog avioagenta ili predstavništvo Alitalije kako bi proverili da li je promena vremena leta uticala i na promenu konekcije, tj. da li je njihovo presedanje u Rimu još uvek moguće.

Pored ove kompanije između dva grada leteće svakodnevno i Jat Airways na jutarnjem polasku u 07 časova. Niskotarifni avioprevoznik Wizz Air planira da zadrži dva svoja leta nedeljno ka Rimu, uz promenu i dana i vremena poletanja. Prema letnjem redu letenja, od 27. marta 2012. Wizz će leteti utorkom i subotom sa polaskom u 10:50 iz Beograda.